Home » Cultură » ”Tony Cragg despre Constantin Brâncuşi”’, documentarul realizat de BBC

”Tony Cragg despre Constantin Brâncuşi”’, documentarul realizat de BBC

”Tony Cragg despre Constantin Brâncuşi”’, documentarul realizat de BBC
Publicat: 07.02.2017
Documentarul „Tony Cragg despre Constantin Brâncuşi” (BBC, 1992), în regia lui Christopher Swayne, produs de Bruno Wollheim şi de producătorul executiv Keith Alexander va fi proiectat vineri, 17 februarie, la Institutul Cultural Român de la Viena.

Filmul îl prezintă pe Tony Cragg, important sculptor britanic, călătorind în România în căutarea spaţiului care l-a inspirat pe Constantin Brâncuşi în realizarea operelor sale. Călătoria începe la Hobiţa, satul natal al sculptorului român şi continuă cu cercetarea surselor de inspiraţie pentru ,,Sărutul”, ,,Mademoiselle Pogány III”, ,,Prometheus” şi ,,Coloana infinitului”, opere de referinţă în sculptura modernă. Filmul prezintă şi asemănările dintre sculpturile lui Brâncuşi şi ale lui Auguste Rodin, mentorul său.

Documentarul este realizat de BBC şi face parte din programul „Artist`s journey”, în care artişti contemporani cercetează operele şi vieţile unor artişti consacraţi din trecut. Tony Cragg este renumit pentru sculpturile realizate prin utilizarea obiectelor neconvenţionale. Pe lângă materiale precum lemn, oţel inoxidabil şi piatră, acesta foloseşte şi plastic, fibră de sticlă şi kevlár.

Evenimentul de la sediul ICR Viena este organizat în contextul aniversării, la data de 19 februarie, a 141 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, respectiv a comemorării a 60 de ani de la moartea sculptorului.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Marile iubiri ale lui Constantin Brâncuşi. Dragostea cu năbădâi cu Maria Tănase – VIDEO + GALERIE FOTO

Lungul drum de la Hobiţa la Paris. Cum a devenit Constantin Brâncuşi unul dintre cei mai apreciaţi sculptori din lume – GALERIE FOTO+VIDEO

Un celebru actor american îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi în filmul ,,Sculptorul”

Muzeul Brâncuşi, „o provocare teribilă” pentru Ministerul Culturii, care caută o idee genială

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase