Home » Cultura » A XXIV-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură va avea loc la Romexpo

A XXIV-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură va avea loc la Romexpo

11.18.2017
A XXIV-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură va avea loc la Romexpo
A XXIV-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.

Evenimentul este organizat anual de Radio România. Deschiderea oficială a actualei ediţii va avea loc miercuri, la ora 12.00. Preşedintele de onoare al Târgului va fi scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec, screi Mediafax.

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România. La standul invitatului de onoare, vizitatorii Târgului Gaudeamus vor avea prilejul să participe zilnic la numeroase evenimente interactive – dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiaţi în Europa, ateliere – adresate atât adulţilor, cât şi celor mai tineri cititori.

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului „Lectura”, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente dedicate cărţii şi educaţiei. Palmaresul celor peste două decenii de când Gaudeamus este un reper în industria evenimentelor dedicate cărţii, numără 102 târguri organizate în întreaga ţară (inclusiv ediţia curentă), peste 2.860.000 de vizitatori, circa 12.500 de manifestări organizate în acest cadru.

Gaudeamus 2017 înseamnă circa 300 de expozanţi – un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, al Invitatului de onoare, ale partenerilor şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola – nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co – Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă” – nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu – nivelul 7.70).

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor participa, totodată, la Tombola Gaudeamus. Ca şi la ediţiile precedente vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate.

Ziarul Târgului va fi realizat pentru al patrulea an consecutiv de către o echipă redacţională de la publicaţia Caţavencii.