Tom Hardy va juca rolul lui Al Capone în filmul „Fonzo”

10 03. 2018, 13:00

Actorul în vârstă de 40 de ani a confirmat informaţia printr-un mesaj pe platforma online Instagram: „Time for Al Cap (Este timpul pentru Al Cap, n.r.)”.

Al Capone, supranumit „Scarface”, a dominat lumea interlopă din Chicago în perioada prohibiţiei. Arestat în 1931 pentru evaziune fiscală şi eliberat în 1939, celebrul mafiot a murit în 1947 din cauza neurosifilisului, o boală care, în ultima perioadă a vieţii, i-a afectat serios capacităţile mintale, scrie Mediafax.

Filmul se va concentra asupra perioadei în care, după ce a fost eliberat, Capone începuse să sufere din cauza demenţei şi a trecutului care îl bântuia.

Potrivit unor informaţii din epocă, psihiatrul lui Al Capone a stabilit că acesta avea pe atunci capacităţile mintale ale unui copil de 12 ani. Gangsterul – a cărui viaţă a inspirat şi filmul „Scarface”, cu Al Pacino – a fost mutat în locuinţa sa din Florida, unde a suferit un accident cerebral, după care s-a îmbolnăvit de pneumonie. A murit la vârsta de 48 de ani, în urma unui infarct, în 1947.

Tom Hardy s-a remarcat în ultimii ani în mai multe filme de succes, precum „Mad Max: Drumul furiei”, „Cavalerul negru: Legenda renaşte”, „Un spion care ştia prea multe”, „Începutul”, „RocknRolla”, „Legend” şi „Dunkirk”. Pentru rolul din filmul „The Revenant” (2015) a primit o nominalizare la Oscar.