Home » Cultură » Filmul „O creatură delicată”, după o nuvelă de Dostoievski, intră pe ecranele româneşti

Filmul „O creatură delicată”, după o nuvelă de Dostoievski, intră pe ecranele româneşti

Publicat: 13.09.2018
Filmul „O creatură delicată”, după o nuvelă de Dostoievski, intră pe ecranele româneşti
Filmul "O creatură delicată", în regia lui Serghei Lozniţa, cu actorul Valeriu Andriuţă ("După dealuri") în distribuţie şi imaginea semnată de Oleg Mutu ("Moartea Domnului Lăzărescu","4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "După dealuri"), va fi lansat în cinematografele româneşti vineri.
Inspirat din nuvela „Smerita”, scrisă de Feodor Dostoievski, filmul are în prim-plan o soţie fragilă, dar hotărâtă să lupte cu injustiţia socială cu orice preţ, păstrându-şi conştiinţa vie şi refuzând să pactizeze comfortabil cu reprezentanţii puterii şi ai autorităţii, arată realizatorii, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
 
Producţia „O creatură delicată” a fost prezentată în premieră mondială în competiţia Festivalului de la Cannes, fiind prezentată drept o extraordinară frescă epică în spiritul cinematografiei ruse clasice, dar şi ca o satiră acidă la adresa tendinţelor de autoritarism din societatea postsovietică de astăzi, una în care conştiinţa civică este „atrofiată“, potrivit Variety. Din distribuţie mai fac parte Vasilina Makovţeva, Sergei Kolesov şi Dmitry Bikovski.
 
Serghei Lozniţa este un cineast ucrainean, interesat deopotrivă de documentar şi de filmul de ficţiune. Printre cele mai răsunătoare titluri din filmografia sa se regăsesc „My Joy” (în competiţie la Cannes în 2010) şi „In the Fog”, care a câştigat premiul criticii, FIPRESCI, la Cannes, pentru cel mai bun film, în anul 2012.
 
Filmul va rula din 14 septembrie la Bucureşti (Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Union), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Iaşi (Cinema Tătăraşi), Arad (Cinema Arta) Constanţa (Cityplex), Sfântu Gheorghe (Cityplex), Piteşti (Cinema Bucureşti), Bârlad (Cityplex), Piteşti (Cinema Trivale – Sala Studio Fun) şi Slobozia (Casa de cultură), anunţă distribuitorii.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase