Home » Cultură » Târgul Internaţional Gaudeamus a atras peste 125.000 de vizitatori la ediţia a 25-a. „Biletele s-au terminat, intrarea e liberă”

Târgul Internaţional Gaudeamus a atras peste 125.000 de vizitatori la ediţia a 25-a. „Biletele s-au terminat, intrarea e liberă”

Târgul Internaţional Gaudeamus a atras peste 125.000 de vizitatori la ediţia a 25-a. „Biletele s-au terminat, intrarea e liberă”
Publicat: 19.11.2018
Ediţia aniversară a Târgului Internaţional Gaudeamus, un eveniment organizat de Radio România, s-a încheiat duminică, iar, anul acesta, evenimentul a atras peste 125.000 de vizitatori, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Cei care intrau în Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură duminică dimineaţă auzeau la intrare o afirmaţie rar rostită la evenimentele culturale cu bilet: „Biletele s-au terminat, intrarea e liberă”.
 
Punctele centrale ale programului au fost evenimentele prilejuite de Centenarul Marii Uniri şi de împlinirea a 90 de ani de Radio România, dar şi cele peste 900 de lansări, prezentări de carte şi dezbateri.
 
Tema centrală a ediţiei care a debutat pe 14 noiembrie a fost România Centenar, ilustrată prin intermediul unui stand care a găzduit o colecţie de câteva sute de volume dedicate acestui moment istoric şi prin circa 50 de evenimente. Standul România Centenar a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti, iar preşedintele de onoare al târgului a fost academicianul Ioan – Aurel Pop.
 
Dintre proiectele Radio România – Gaudeamus a fost organizată finala celei de-a XVII-a ediţii a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, dedicat elevilor de liceu. Câştigătoarele acestei ediţii au fost Iulia Sucutardean, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara (locul I), Bianca Gabriela Antofie, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Craiova (locul al II-lea), Maria Alexandra Robu, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti (locul al III-lea). Premiile au fost oferite de Radio România au constat în sume de bani destinate achiziţionării de cărţi din târg, CEWE şi InfoTouch Systems.
 
Un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României, „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României” a adus în faţa vizitatorilor 21 de elevi medaliaţi la concursuri internaţionale la diverse discipline, care au fost invitaţi speciali ai evenimentului şi premiaţi de Asociaţia Club Lions Millennium.
 
Proiectul „Cărţile se întorc acasă” a crescut fondul de carte destinat bibliotecilor publice constituit prin donaţii ale vizitatorilor, adunând aproximativ 1.500 de volume. Cele cinci numere din Ziarul Târgului au fost realizate, pentru al cincilea an consecutiv, de o echipă redacţională de la Caţavencii.
 
Tombola Gaudeamus, cu câte o extragere la fiecare 90 de minute, pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, a împărţit câştigătorilor zece eBook readere, zece vouchere în valoare de câte
300 de lei, opt vouchere în valoare de câte 300 de lei, pachete de accesorii pentru echipamente multimedia, vouchere pentru foto-cărţi CEWE, echipamente sportive şi echipamente multimedia.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase