Home » Cultură » Bob Dylan lansează din izolare prima piesă originală după 8 ani

Bob Dylan lansează din izolare prima piesă originală după 8 ani

Bob Dylan lansează din izolare prima piesă originală după 8 ani
Publicat: 28.03.2020
Bob Dylan a lansat din izolare prima piesă originală după 8 ani. Noua melodie lansată de legendarul muzician durează 17 minute şi vorbeşte despre asasinarea lui John F. Kennedy.

Dylan şi-a surprins fanii publicând un mesaj pentru fanii săi pe Twitter: „Salutări fanilor şi celor care mă urmăresc. Vă sunt recunoscător pentru sprijinul şi loialitate pe care mi le-aţi arătat de-a lungul anilor. ”Aceasta e o piesă inedită pe care am înregistrat-o cu ceva timp în urmă şi s-ar putea să vi se pară interesantă. Rămâneţi în siguranţă, rămâneţi atenţi, Dumnezeu să fie cu voi”, a scris Dylan.

Noua piesă lansată de Dylan vorbeşte despre uciderea fostului preşedinte american John F. Kennedy, dar face aluzii şi la alte evenimente din anii ´60 şi ´70.

Muzicianul pomeneşte piesa trupei Beatles, „I Want to Hold Your Hand”, ca şi de concertul de la Woodstock, de Stevie Nicks şi de alţi muzicieni.

Până acum, cel mai recent album cu piese originale lansat de Dylan a fost „Tempest”, din 2012. De atunci, muzicianul a mai scos pe piaţă mai multe materiale discografice concentrate asupra unor melodii clasice, Shadows in the Night (2015), Fallen Angels (2016) şi Triplicate (2017)

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale. A fost influenţat şi de autorii timpurii ai generaţiei Beat, dar şi de poeţii modernişti americani.

A înregistrat mai multe albume care au avut un impact fulminant asupra muzicii comerciale: „Bringing It All Back Home and Highway 61″, remasterizat în 1965, „Blonde On Blonde”, în 1966 şi „Blood On The Tracks” în 1975.

A rămas un muzician prolific şi în următoarele decade, când a lansat albume precum „Oh Mercy” (1989), „Time Out Of Mind” (1997) şi Modern Times” (2006).

Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2000, a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom). În 2016, Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatură, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase