Home » Cultură » Veneția ia în considerare un nou mod de a face turism

Veneția ia în considerare un nou mod de a face turism

Veneția ia în considerare un nou mod de a face turism
Veneția / Credit foto: Profimedia
Publicat: 16.06.2020

Turiştii s-au întors în număr mare în Veneţia la finalul săptămânii trecute, cu ocazia redeschiderii Palatului Dogilor. Sute de oameni au stat la o coadă de peste 300 de metri pentru a putea intra în palat, scrie Euronews.

„Este o emoţie foarte puternică, ca în prima zi de şcoală”, a spus preşedintele Fundaţiei Civic Museums Venice, Maria Cristina Gribaudi. „Au fost oameni care au stat la coadă de la ora 8:00 în această dimineaţă”, a continuat acesta.

Aproximativ o mie de bilete au fost vândute doar pentru prima zi de vizitare a celebrului palat veneţian.

Turiştii care vizitează în perioada următoare Palatul Dogilor vor fi obligaţi să poarte măşti şi să respecte semnele care le arată ce distanţă trebuie să păstreze între ei. De asemenea, toate camerele sunt atent supravegheate pentru a evita formarea de grupuri mari.

Aproape toate magazinele şi restaurantele din Veneţia s-au redeschis, iar zona din jurul canalului Rialto a fost inundată cu vizitatori.

„Sperăm să avem un turism mai lent în viitor. Acest lucru nu înseamnă mai puţini turişti ci o organizare mai bună”, a explicat directorul Fundaţiei Muzeelor Civice din Veneţia, Gabriella Belli, potrivit Mediafax.

Italia, una dintre cele mai afectate țări de coronavirus

Italia a ridicat o mare parte din restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19 în luna mai şi şi-a redeschis frontierele pentru persoanele din UE pe 3 iunie.

Italia a fost una dintre cele mai afectate naţiuni din lume de noul coronavirus. Covid-19 a provocat peste 34.000 de decese şi peste 236.000 de persoane au fost infectate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase