Home » Cultură » La 145 de ani de la nașterea Reginei Maria, History difuzează documentarul „Maria – Inima României”

La 145 de ani de la nașterea Reginei Maria, History difuzează documentarul „Maria – Inima României”

La 145 de ani de la nașterea Reginei Maria, History difuzează documentarul „Maria – Inima României”
Publicat: 29.10.2020

Pentru a marca 145 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai influenți monarhi ai istoriei noastre – Regina Maria a României, HISTORY transmite documentarul istoric de succes „Maria – Inima României”, joi 29 octombrie 2020, de la ora 20:00.

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893.

Documentarul arată cum Regina Maria a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Fiul său, Carol al II-lea, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Filmări timp de 2 ani în 9 țări

Filmul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

În fiecare colț al țării, românii s-au reîndrăgostit de o eroină care s-a născut cu generații în urmă. Mulțumim HISTORY pentru numeroasele transmisiuni ale documentarului, precum și pentru cea din 29 octombrie. Ați ajutat la inspirarea atâtor români, în special tinerii, care abia o cunoșteau”, a declarat producător executiv al documentarului John Florescu.

29 octombrie 2020 este un moment istoric. România celebrează 145 de ani de la nașterea legendarei Regina Maria a României, cea care a pus România mare pe harta Europei după Primul Război Mondial, în 1919, alături de Regele Ferdinand și politicienii de la acea vreme. Alegerea televiziunii HISTORY de a transmite documentarul Maria – Inima României este cel mai bun mod de a creiona această mișcare istorică, mai ales în vremurile noastre care, așa cum, însăși Regina Maria spunea, indiferent cât de grea e viața, întotdeauna îți rămâne speranța”, a transmis producător asociat Dan Drăghicescu.

Din echipa de producție a documentarului mai fac parte Trevor Poots, care a semnat regia și scenariul, producătorul senior Viorel Chesaru , precum și editorul Mircea Lăcătuș. Filmul este narat de actorul Marcel Iureș. „Maria – Inima României” este o producție independentă Chainsaw Film Productions și se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român.

Difuzat în 42 de țări, inclusiv pe HISTORY și HISTORY2, filmul „Maria – Inima României”, alături de filmul documentar „Regele care l-a trădat pe Hitler”, face parte din „Turneul Național Maria: Inima României”, un eveniment itinerant ce a avut până acum loc în mai multe orașe din România, pentru a marca cea de-a 100 aniversare a rolului crucial pe care Regina Maria l-a avut pentru țara sa în cadrul Conferinței de Pace de la Paris, din anul 1919.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase