Home » Cultură » Peste 4 milioane de oameni vor participa la Festivalul din Edinburgh, unul dintre cele mai mari din lume

Peste 4 milioane de oameni vor participa la Festivalul din Edinburgh, unul dintre cele mai mari din lume

Peste 4 milioane de oameni vor participa la Festivalul din Edinburgh, unul dintre cele mai mari din lume
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.04.2021

Festivalul din Edinburgh îşi va ţine concertele din acest an în aer liber, iar unele dintre spectacole vor fi difuzate gratuit prin streaming. În fiecare an, la Festivalul din Edinburgh vin 4,4 milioane de persoane şi 25.000 de artişti din peste 70 de ţări.

Festivalul artelor spectacolului are loc anual în perioada 7 – 29 august în diferite zone ale oraşului scoţian şi găzduieşte aproximativ 4,4 milioane de oameni şi 25.000 de artişti din peste 70 de ţări ale lumii.

Anul acesta festivalul se va ţine în aer liber, iar unele dintre spectacole vor fi difuzate gratuit prin streaming.

„Este unul dintre cele mai mari festivaluri din lume şi cred că orice artist îşi doreşte să ajungă acolo, să participe, să joace, să vadă şi să fie parte din acest fenomen. Asta pentru că, într-adevăr, Edinburgh este un fenomen”, spune Ştefan Lupu, actor.

Unul dintre cele mai mari festivaluri din lume

El a jucat pe scena festivalului în anul 2015, cu piesa „39 de trepte”. S-a pregătit intens pentru acest eveniment din cauza numărului mare de spectacole şi a timpului foarte scurt.

„După a şasea zi nu îmi mai simţeam picioarele pentru că alergăm să văd 2 – 3 spectacole pe zi şi după aceea jucam şi eu seara. Dar în momentul în care eşti într-un univers din ăsta nu mai contează ce te doare, ci bucuria din jurul tău”, a mai spus Ştefan, potrivit Mediafax.

Festivalul artelor şi spectacolului se desfăşoară cu o serie de măsuri anti-COVID, în spaţii dotate cu locuri ce vor permite distanţarea fizică şi cu scene acoperite pentru desfăşurarea concertelor. Spectacolele vor fi mai scurte, susţinute fără pauze, biletele vor fi contactless, iar igienizarea va fi asigurată în mod regulat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase