Home » D:News » Somnul de duminica noaptea ne agita cel mai mult

Somnul de duminica noaptea ne agita cel mai mult

Somnul de duminica noaptea ne agita cel mai mult
Publicat: 04.02.2008
Somnul din noaptea de duminica spre luni este mai agitat si mai obositor decat cel din orice alta noapte a saptamanii.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la spitalele Norfolk si Norwich dupa ce au studiat un grup de 3.500 de persoane adulte. Pe langa acest studiu, cercetatorii si-au dat seama ca numai ideea in sine, ca dupa duminica urmeaza o zi de luni, ne face sa dormim prost.

V-ati intrebat cati dintre noi nu pot dormi bine duminica noaptea, ne foim, ne trezim in toiul noptii si deseori visam urat, iar ziua urmatoare ne trezim obositi, iritati si fara chef de viata. Exista explicatii stiintifice pentru toate acestea. Mai mult de jumatate din cei 3.500 de subiecti nu reusesc sa se concentreze luni dimineata la serviciu, unul din trei au recunoscut ca sefii si colegii ii irita, iar o cincime au admis ca au atipit in timpul zilei. Se pare ca una dintre cauze este aceea ca adormim cu cel putin o ora mai tarziu, inspaimantati de gandul ca urmeaza dimineata de luni.

La polul opus se afla noaptea de vineri in care avem cel mai odihnitor somn. Unul dintre remedii ar putea fi un week-end cat mai activ si sa ne culcam zilnic la aceeasi ora.

Sursa: Realitatea.net

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase