Home » D:News » Pestii mutanti invadeaza apele canadiene

Pestii mutanti invadeaza apele canadiene

Pestii mutanti invadeaza apele canadiene
Publicat: 19.08.2008
Cu numai cateva zile inaintea unei conferinte pe tema calitatii apei din provincia Alberta, Canada, localnicii au fost socati de descoperirea unui peste mutant cu aspect monstruos, ce fusese capturat intr-unul din lacurile din Fort Chipewyan, anunta agentia CBC.

Pestele deformat, care a fost capturat de doi adolescenti in lacul Athabasca, are doua guri suprapuse, mai multe randuri de dinti proeminenti si solzi diformi pe toata suprafata corpului. Evenimentul a atras atentia atat a reprezentantilor mass-media cat si a organizatiilor ecologiste si a celor de amerindieni din Canada, si vine pe fondul nemultumirii generale privind poluarea apelor cu substante chimice, provenite de la rafinaria din Fort McMurray.

Valul de isterie care a cuprins populatia este alimentat si de faptul ca pestele mutant nu reprezinta un caz izolat, numeroase exemplare de pesti sau batracieni deformati fiind semnalate de localnici in ultima perioada.

„Poluarea a produs deja mutatii genetice la animalele din zona. Este inspaimantator daca stai sa te gandesti la ce se intampla aici. Trebuie sa facem ceva cat mai repede cu putinta pentru a stopa aparitia si invazia acestor mutanti”, declara Shaylene Wiley, unul dintre activistii prezenti la fata locului.

Sursa:CBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase