Home » D:News » Africa isi vaneaza Fantomele vii

Africa isi vaneaza Fantomele vii

Africa isi vaneaza Fantomele vii
Publicat: 12.12.2008
Pielea lor alba, parul blond si ochii palizi le-au adus albinosilor din Africa reputatia de fantome vii. In consecinta, bastinasii se tem de ei si cauta sa-i ucida de cate ori au ocazia. Membrele si sangele persoanelor care au ghinionul de a se naste albinoase in Africa sunt extrem de cautate in Tanzania, in special de samanii si vrajitorii care cred ca acestea ca au puteri deosebite.

Atacurile si vanatorile publice organizate impotriva persoanelor albinoase nu mai constituie de mult o surpriza pentru autoritatile din multe tari africane. Ultimul incident, raportat in districtul Mwanga din vecinatatea Muntelui Kilimanjaro, implica un grup de sateni care a haituit si macelarit o fetita in varsta de 13 ani pe nume Elizabeth Hussein.  Fetita  a avut ghinionul de a se naste cu pielea si parul alb. In final acestia i-au  vandut membrele vrajitorilor locali si i-au baut sangele convinsi ca acest act oribil le va asigura putere, sanatate si bani…

Un alt incident s-a intamplat in Congo, acolo unde autoritatile au arestat un  barbat care avea in rucsac capul unui copil albinos. Barbatul s-a dezvinovatind declarand ca i se promisese o recompensa substantiala pentru capul copilului.In decursul anului 2008, numai putin de 35 de persoane albinoase au fost macelarite si vandute in pietele satelor din Tanzania. Localnicii acestei tari se zbat intr-o saracie crunta si cred cu fervoare in prejudecati religioase legate de magie neagra si ghicirea norocului. Pescarii de aici cred ca daca impletesc suvite din parul si pielea unui albinos in plasele de pescuit, vor prinde mai mult peste. Minerii tanzanieni sunt convinsi ca amuletele din oasele albinosilor ofera o protectie deosebita in adancul pamantului, in timp ce vrajitorii locali cred ca mainile si picioarele albinosilor adauga puteri deosebite incantatiilor.

Paradoxal frecvanta albinosilor in Africa este mult mai mare decat in restul lumii. Daca in lumea intreaga exista un albinos la 20 000 de persoane, in Africa, la 3 000 de oameni apare un albinos. Albinismul este o forma de degenerare hipopigmentara ereditara si nu se transmite prin contact fizic sau transfuzii sangvine.

Sursa : Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase