Home » D:News » Un virus ar putea dezlantui haosul pe internet chiar de Ziua Pacalelii

Un virus ar putea dezlantui haosul pe internet chiar de Ziua Pacalelii

Un virus ar putea dezlantui haosul pe internet chiar de Ziua Pacalelii
Publicat: 01.04.2009
Un virus care a infectat deja milioane de computere si care este inca inactiv, poate dezlantui haosul online chiar de 1 aprilie.

Despre virusul Conficker se crede ca a infectat, din toamna anului 2008, aproximativ 15 milioane de computere. Pana in prezent, acesta nu a afectat functionarea computerelor, insa anumiti experti sunt de parere ca virusul a fost programat sa se declanseze chiar azi, de Ziua Pacalelii. In vreme ce unii cred ca ar putea fi doar o simpla pacaleala, altii se tem de ceea ce ar putea sa faca acest virus care infecteaza calculatoarele prin intermediul internetului si prin stickurile de memorie, putand fi folosit pentru a fura date bancare, pentru a trimite spamuri sau pentru a sparge site-uri web.

Nici institutiile publice nu au scapat. In Marea Britanie, pe langa computerele personale au fost infectate si aparatele apartinand Parlamentului, Ministerului Apararii si cele ale unor institutii de sanatate. Desi expertii IT sunt impartiti in doua tabere in ceea ce priveste modul in care va actiona virusul, acestia recomanda la unison utilizarea unui program antivirus updatat la zi.
“Este infricosator daca te gandesti la cat de mult control poate obtine un hacker. Acesta poate avea acces la milioane de computere”, declara Mikko Hypponen, un angajat al unei firme de software din Marea Britanie.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase