Home » D:News » Windows 7 ne “invadeaza” oficial hardurile si monitoarele

Windows 7 ne “invadeaza” oficial hardurile si monitoarele

Windows 7 ne “invadeaza” oficial hardurile si monitoarele
Publicat: 03.06.2009
Este anuntul facut de Tudor Galos, Windows Business Group Lead la Microsoft Romania, in cadrul prezentarii organizate in aceasta dimineata de firma de IT&C PR Smartpoint in selecta incinta a Club Lounge Tephra din Bucuresti.

Trecerea de la Windows Vista la Windows 7 este una foarte usoara, conform celor spuse de Tudor Galos, intrucat marea majoritate a driverelor de pe un sistem de operare va functiona fara niciun fel de problema pe celalalt. De asemenea, cele mai multe aplicatii de Windows Vista vor functiona optim pe Windows 7, deoarece acesta din urma este construit pe acelasi fundament cu primul.

Cu toate acestea, exista parteneri ai Microsoft, precum Nvidia, care proiecteaza hardware si drivere pentru Windows 7. Ce sens are proiectarea de noi concepte de exploatare pentru Windows 7 atunci cand cele pentru Windows Vista functioneaza si pe acesta foarte bine? Raspunul este simplu: astfel de parteneri pun la punct sisteme capabile sa  exploateaze la maximum Windows 7, fara compromisuri.

Windows 7 vine cu inovatii grafice foarte importante, pe care un hardware bun cu un driver bun le pot exploata la limita superioara in beneficiul utilizatorilor. Incepand de la computere portabile precum netbook-uri si laptop-uri pana la PC-uri foarte puternice, Windows 7 se comporta foarte bine pe oricare dintre acestea, o capacitate a memoriei de 512 MB RAM pana la 1GB RAM dovedindu-se suficienta pentru a rula cu foarte mare eficienta sistemul de operare cu tot cu interfata Aero activata.

 Windows 7 va fi disponibil comercial in Romania incepand cu 22 octombrie 2009, iar versiunea sa finala va fi disponibila la sfarsitul lunii iulie, in mai putin de doua luni din acest moment. Inovatiile vizuale si functionale aduse de noul Windows de la Microsoft sunt intr-o buna masura chestiuni de detaliu, dar pe care, chiar fara sa isi dea seama, orice utilizator si le-a dorit inca de la Windows 3.1. Daca, spre exemplu, desktop-ul este aglomerat cu ferestre deschise ale diverselor aplicatii, cu numai o miscare de mouse sau o simpla combinatie de butoane, fereastra dorita se face vizibila in intregime prin transparenta celorlalte. De asemenea, maximizarea sau minimizarea unei ferestre se face extrem de simplu prin drag and drop in portiunea superioara sau in cea inferioara a desktop-ului, iar minimalizarea tuturor ferestrelor de pe ecran se realizeaza foarte simplu prin scuturarea cu ajutorul cursorului a celei pe care sta focus-ul. In plus, o facilitate deloc de neglijat care vine in ajutor in momentul lucrului cu doua documente in paralel este redimensionarea lor automata pe cate o jumatate de ecran prin miscarea fiecareia spre catre o laterala.

 Windows 7 aduce imbunatatiri foarte importante si la nivelul cautarii dupa foldere si fisiere sau dupa documente recente, tasta Windows in combinatie cu diferite alte taste fiind de-a dreptul omnipotenta in cazul noii platforme. Windows 7 anunta surprize placute, atat prin “modestia” sa cu privire la cerintele de sistem, cat mai ales prin optimizarile si functionalitatea menite sa inlesneasca mult sarcinile utilizatorului.

Citeste mai multe despre noul sistem de operare Windows 7 pe go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase