Home » D:News » Vreti sa muncim? Lasati-ne sa dormim

Vreti sa muncim? Lasati-ne sa dormim

Vreti sa muncim? Lasati-ne sa dormim
Publicat: 09.06.2009
Un studiu de ultima ora efectuat de specialisti din cadrul Universitatii din San Diego, a demonstrat ca somnul cu vise care apare indeosebi dimineata este vital pentru rezolvarea problemelor care apar mai apoi la serviciu.

Descoperirea explica o serie de anecdote celebre ale unor intelectuali faimosi care au reusit sa dezlege unele probleme doar dupa ce au avut un somn sanatos in perioada diminetii. O alta descoperire vizeaza asa numitele REM (miscari rapide ale ochilor in timpul somnului). In perioada viselor, cand o parte a creierului este activa iar ochii se misca in viteza sub pleoapele inchise, creierul intra intr-o stare de relaxare care-i permite ca in momentul trezirii sa rezolve dileme si probleme depozitate in subconstient.

In cadrul testelor efectuate pe un esalon de 80 de voluntari, cercetatorii i-au rugat pe acestia sa doarma pe saturate in perioada diminetii, cand acestia se trezeau de obicei devreme pentru a ajunge la serviciu. Cercetatorii i-au pus apoi sa rezolve diverse probleme imediat dupa ce s-au trezit. Spre surprinderea tuturor, voluntarii au dat randament maxim dupa ce au fost lasati sa doarme pe saturate. In comparatie, atunci cand li s-a prezentat acelasi gen de probleme in perioada dupa amiezei, doar 40 % dintre ei au reusit sa le rezolve .

Sursa : The Independent
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase