Home » D:News » Sacrificii umane in numele ploii

Sacrificii umane in numele ploii

Sacrificii umane in numele ploii
Publicat: 16.07.2009
In urma cu doi ani, o echipa de antropologi a descoperit la nord-est de localitatea Chiclayo din Peru un numar de 33 de mumii, conservate intr-o stare foarte buna. Cercetarile efectuate ulterior au furnizat informatii din viata obisnuita a oamenilor care au fost mumificati – majoritatea femei, inclusiv date despre alimentatie sau varsta, insa au dezvaluit si aspectele unei morti violente.

Toate mumiile aveau gatul taiat, insa tehnicile de taiere au fost diferite, sugerand existenta unui ritual efectuat cu grija. Expertii cred ca femeile au fost sacrificate in cadrul unui ritual de invocare a fertilitatii agricole, insa sustin ca nu s-au intalnit niciodata cu un numar atat de ridicat de victime.

“Sacrificarea unui numar mare de femei pare, intr-adevar, ceva neobisnuit. Este pentru prima data cand ne confruntam cu asa ceva. Suntem de parere ca mumiile nu apartin unor membri Chimu sau Inca. Cel mai probabil este vorba de localnici”, declara Haagen Klaus, antropolog in cadrul Universitatii Utah Valley.

30 din 33 de corpuri apartineau unor femei, dintre care majoritatea nu implinisera 15 ani. Altele apartineau unor copii care nu aveau mai mult de noua ani. Antropologii explica sacrificiul copiilor prin faptul ca in aceasta societate, copiii nu erau considerati fiinte umane.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase