Home » D:News » Apocalipsa dupa Twitter: amenintarea asteroizilor

Apocalipsa dupa Twitter: amenintarea asteroizilor

Apocalipsa dupa Twitter: amenintarea asteroizilor
Publicat: 31.07.2009
Utilizatorii retelei sociale online Twitter vor putea fi tinuti la curent in permanenta cu privire la asteroizii care se deplaseaza la distante foarte apropiate de planeta noastra.

@AsteroidWatch le va permite celor care au cont pe Twitter sa fie constienti in orice clipa de rocile spatiale care trec pe langa Pamant la distante comparabile cu cea dintre planeta noastra si Luna. Chiar mai multe informatii despre asteroizi vor fi furnizate prin intermediul unui nou site al NASA/JPL.

“Cei mai multi oameni au o puternica fascinatie fata de obiectele apropiate de Pamant. Si sunt complet de acord cu ei. Am studiat aceste obiecte peste trei decenii si am descoperit ca sunt fascinante din punct de vedere stiintific, iar unele dintre ele pot chiar sa reprezinte amenintari pentru Pamant”, a declarat Don Yeomans, coordonator al Biroului Obiectelor apropiate de Pamant, din cadrul NASA.

Feed-ul de Twitter @lowflyingrocks foloseste deja date de la NASA pentru a-i alerta pe utilizatori dupa ce un asteroid a trecut pe langa planeta. Dar acest site mentioneaza orice roca ce trece la o distanta de pana la 0.2 unitati astronomice – adica peste 30 milioane kilometri – ceea ce inseamna o cantitate uriasa de update-uri. @AsteroidWatch insa, va fi mai selectiv cu privire la obiectele apropiate de Pamant si numai rocile ce vor trece in limitele unei raze de pana la 1.2 milioane km de Terra vor primi un tweet.

Sursa: Wired

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase