Home » D:News » Indulcitorii artificiali nu ne ajuta sa slabim

Indulcitorii artificiali nu ne ajuta sa slabim

Indulcitorii artificiali nu ne ajuta sa slabim
Publicat: 04.09.2009
In prezent, indulcitorii artificiali constituie o alternativa viabila pentru zahar, preferata indeosebi de cei care sufera de diabet sau de persoanele care doresc sa slabeasca. Medicii au atras atentia in nenumarate randuri asupra pericolelor pe care le presupune consumul regulat de indulcitori artificiali, insa fara prea mare succes. O noua descoperire a cercetatorilor din domeniu pare sa faca lumina in acest caz.

Conform acestora, indulcitorii artificiali nu ne ajuta sa ne mentinem greutatea sau sa slabim, deoarce organismul nu ii poate deosebi de zahar.

Profesorul Soraya Shirazi-Beechey, din cadrul Facultatii de Stiinte Veterinare, Universitatea Liverpool, a descoperit ca receptorul gustului dulce, prezent in anumite celule din intestin, permit atat oamenilor cat si animalelor sa detecteze glucoza in interiorul intestinului. Indulcitorii artificiali nu fac exceptie de la regula. Acestia se comporta intr-un mod asemanator zaharului, activand aceiasi senzori din intestin pentru a initia absortia glucozei.

Receptorul detecteaza inclusiv indulcitorii artficiali prezenti in mancaruri si bauturi. Recenta descoperire poate explica de ce anumite persoane nu slabesc sau chiar castiga in greutate, in ciuda faptului ca folosesc numai indulcitori sintetici.

“Indulcitorii artificiali pot activa senzorul de glucoza, crescand astfel capacitatea intestinului de a absorbi si mai mult zahar. Recomandarea mea este sa se consume mancare naturala, insa in cantitati mai mici”, declara profesorul Soraya Shirazi-Beechey.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase