Home » Descopera in Romania » Mocăniţa, simbol al Ţării Moţilor, şi-a reluat cursele regulate pentru turişti

Mocăniţa, simbol al Ţării Moţilor, şi-a reluat cursele regulate pentru turişti

Publicat: 11.07.2016
Mocăniţa, unul dintre principalele simboluri ale Ţării Moţilor, şi-a reluat, sâmbătă, cursele regulate pentru turişti, pe traseul Abrud – Câmpeni şi retur, acestea urmând să se desfăşoare în fiecare weekend până în 11 septembrie.

Preşedintele Asociaţiei pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România, Georg Hocevar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Mocăniţa circulă cu o viteză de maxim 15 kilometri la oră, are trei vagoane, fiecare cu câte 18 locuri, iar peste două săptămâni se va finaliza construcţia celui de-al patrulea vagon, care are 20 de locuri.

Trenul de linie îngustă va face, în fiecare sâmbătă şi duminică, curse pe ruta Abrud – Câmpeni atunci când se vor aduna cel puţin 20 de persoane, aceasta urmând să pornească din gara Abrud la orele 10.00, 13.00 şi 16.00. Preţul pentru o cursă este de 25 de lei, pentru adulţi, respectiv 15 lei pentru copii. La prima cursă au călătorit 20 de persoane.

În acest an, Mocăniţa a mai circulat trei zile de Paşti şi trei zile de Rusalii, iar sezonul trecut, circa 17.000 de persoane au călătorit cu ea în Munţii Apuseni, potrivit lui Georg Hocevar.

Turiştii pot admira timp de peste două ore frumuseţea zonei situată de-a lungul văii Abrudului, pe o distanţă de aproximativ 11 kilometri, cu localităţile Abrud, Gura Roşiei, Cărpiniş şi Câmpeni.
 

Citeşte continuare pe Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un tren de basm a fost lansat către Marea Neagră – VIDEO

Tren de lux pe ruta Budapesta-Teheran, cu oprire inclusiv în România. Primul tren privat european ce ajunge în Iran (GRAFIC)

Chinezii testează trenul care circulă cu 500 km/oră (VIDEO)

Un tren cum nu ati mai mai vazut niciodata (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase