Home » Descopera in Romania » Instalaţie urbană uriaşă din aţă şi peste 1.500 de cuie bătute în lemn, într-un parc din Timişoara – GALERIE FOTO

Instalaţie urbană uriaşă din aţă şi peste 1.500 de cuie bătute în lemn, într-un parc din Timişoara – GALERIE FOTO

Publicat: 09.02.2017
Douăzeci de tineri au folosit zece kilometri de aţă colorată şi peste 1.500 de cuie pentru a realiza una dintre cele mai mari instalaţii urbane de "string art" din România, amplasată într-un parc din centrul Timişoarei cu scopul revitalizării lui.

Instalaţia urbană de “string art”, adică tehnica prin care artiştii creează opere folosind aţe şi cuie bătute în lemn, a fost realizată în Parcul Castelului din Timişoara, aflat în centrul oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţiativa aparţine unui număr de 20 de tineri, printre care şi studenţi de la Facultatea de Arhitectură din Timişoara, care s-au gândit că, în acest mod, parcul va prinde viaţă şi culoare.

“La realizarea şi montarea ansamblului- Labirintul din Castel- au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit zece kilometri de aţă colorată, aproape doi metri cubi de lemn şi peste 1.500 de cuie. Dimensiunile instalaţiei o fac să fie în topul celor mai mari instalaţii de string art din România: structura măsoară 25 de metri pătraţi, iar înălţimea atinge, în cel mai înalt punct, şase metri”, se arată într-un comunicat de presă.

Instalaţia din aţă şi cuie “Labirintul din Castel” este primul pas al iniţiativei “Animă-un parc!”, prin care, sub egida programului Timişoara-Capitala Tineretului din România, se doreşte revitalizarea mai multor spaţii urbane din oraş.

Timişoara este Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase