Home » Descopera in Romania » A fost lansat primul site de turism pentru promovarea Roşiei Montane: turiştii pot cosi fân

A fost lansat primul site de turism pentru promovarea Roşiei Montane: turiştii pot cosi fân

A fost lansat primul site de turism pentru promovarea Roşiei Montane: turiştii pot cosi fân
Publicat: 21.02.2017
Un grup de iniţiativă a lansat primul site de promovare turistică a Roşiei Montane unde sunt prezentate 8 trasee turistice de ciclism şi drumeţii montane, informaţii despre acces, cazare şi patrimoniu, turiştii având posbilitatea să participe la activităţi precum cositul fânului sau mulsul vacilor.

Fotograful Edmond Kreibik, unul dintre iniţiatorii site-ului, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, prin varietatea ofertei prezentate, turiştii pot cunoaşte şi experimenta mai îndeaproape specificul cultural, social şi economic al zonei Roşia Montană.

”Site-ul www.traicurost.ro s-a lansat din iniţiativa unor localnici din Roşia Montană şi Corna, dar şi a unor tineri din alte oraşe, din dorinţa şi nevoia pentru o dezvoltare unitară, variată şi inclusivă a zonei, pornind de la modele alternative. Am propus trecerea de la turismul bazat exclusiv pe unităţi de cazare către un turism inovativ, prin care oferim turiştilor activităţi specific montane şi activităţi alternative prin care pot cunoaşte şi experimenta mai îndeaproape specificul cultural, social şi economic al zonei. Turiştii pot găsi pe site 8 trasee turistice de ciclism şi drumeţii montane, cu hărţi interactive şi itinerarii GPS, alături de informaţii despre serviciile şi atracţiile turistice din zonă: acces, cazare şi patrimoniu, dar şi de numeroase fotografii”, a spus Kreibik.

Potrivit acestuia, prin acest demers iniţiatorii îşi doresc ca programul de turism inovativ să contribuie la procesul de reconstrucţie socială şi economică a comunităţii din Roşia Montană.

”Sperăm ca vizitatorii să se bucure de o experienţă călduroasă alături de localnici şi aproape de natura minunată a zonei. Credem că fiecare dintre noi, localnic sau turist, îşi doreşte şi poate contribui la construirea unui viitor durabil şi curat. Acesta este un trai cu rost”, a mai spus Edmond Kreibik.

Printre actrivităţile alternative puse la dispoziţia turiştilor se află plimbări cu sania trasă de cai, implicarea acestora la cositul fânului, mulsul vacilor sau îngrijirea unei păstrăvării, localnicii organizând, de asemenea, în ograda casei, seri de proiecţii de filme artistice sau având ca temă salvarea Roşiei Montane.

Localitatea Roşia Montană este situată în Munţii Apuseni, la 130 kilometri de Cluj-Napoca, 80 kilometri de Alba Iulia şi 90 kilometri de Deva.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Dosarul Roşia Montană a fost depus la UNESCO

Roşia Montană, propusă de Ministerul Culturii pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Roşia Montană a fost declarată sit istoric de importanţă naţională

Primul pas in restaurarea centrului istoric din Rosia Montana

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase