Home » D:News » D-events (Octombrie)

D-events (Octombrie)

D-events (Octombrie)
Publicat: 29.10.2007
Expozitia Tinuturile Romaniei, Expozitia Intâlniri cu maestrii artei contemporane românesti, Expozitia Sarea, Salonul International de Arta Fotografica, Expozitia etnografica Civilizatia populara a lemnului, Sarbatoarea vinului si Serbarile Toamnei.

Unde? Complexul Muzeal National „Moldova“, Iasi
Cand? 19 septembrie – 18 octombrie 2007
Ce? Expozitia Intâlniri cu maestrii artei contemporane românesti la Iasi Expun artistii: Angela Tomasselli, Ioan Grigore, Ion Silisteanu, Ilie Boca, Dan Cioca, Corneliu Vasilescu si fotograful Ioan Agapi.

Unde? Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca
Cand? 12 septembrie – 31 octombrie 2007
Ce? Expozitia Sarea-Timpul-Omul

Unde? Muzeul Taranului Roman, Bucuresti
Cand? 21 septembrie – 21 octombrie 2007
Ce? Expozitia Tinuturile României, Tara Buzaului Un nou eveniment (dupa Tara Hategului, 2004 si Tara Maramuresului, 2006), realizat in colaborare cu Muzeul de Geo­logie, Muzeul de Istorie Naturala Gri­go­re Antipa si cu participarea unor re­pre­zentanti ai comunitatilor rurale din zona. Evenimentul cuprinde expozitii, ateliere, conferinte, produse multi­media, dezbateri publice, iar activitatile sunt grupate in trei teme majore: Arta locala – Frumusetea ca poveste intre natura si om (20-30 septembrie), Patrimoniu – Enigmele tinutului Buzaului  (1-10 octombrie), Perspective – Tinutul Buzaului, tinut al Europei  (11-21 octombrie).

Unde? Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal, Sibiu
Cand? 21 septembrie – 15 octombrie 2007 
Ce? Salonul International de Arta Fotografica, editia a XII-a Anul 2007 marcheaza pentru acest eveniment 10 ani de editii neintrerupte derulate sub patronajul Federatiei Internationale de Arta Fotografica, dar si 25 de ani de la prima editie a Salonului International de Arta Fotografica 

Unde? Muzeul National al Carpatilor Rasariteni, Sfantu Gheorghe
Cand? 4 iunie – 31 decembrie 2007
Ce? Expozitia etnografica Civilizatia populara a lemnului – exploatarea, plutaritul, prelucrarea si comertul traditional Expozitia, cu o tematica vasta, aduce in fata vizitatorilor, pe lânga aspectele legate de natura lemnului, exploatarea, transportul si utilizarea acestuia, un important si inedit aspect, si anume plutaritul, o meserie de mult disparuta, dar care a constituit una dintre cele mai importante si eficiente cai de transport al lemnului inainte de aparitia metodelor mecanizate. Pe lânga obiectele tridimensionale, legate direct de exploatarea, transportul si prelucrarea lemnului, si reconstituirea unei plute de mici dimensiuni, sunt expuse si imagini din cercetarile intreprinse de muzeu de-a lungul anilor, dar si numeroase imagini din colectii particulare, legate de plutaritul pe Mures, Olt, Bistrita si Sebes. Plus distractii de toamna, specifice,  precum cele de mai jos.

Unde? Valea Calugareasca, jud. Prahova
Cand? 05-07 octombrie 2007
Ce? Sarbatoarea vinului

Unde? Valenii de Munte, jud. Prahova
Cand? 26-28 octombrie 2007
Ce? Serbarile Toamnei, Festivalul Tuicii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase