Home » D:News » Cea mai simplă metodă prin care poţi îmbunătăţi comportamentul copilului tău

Cea mai simplă metodă prin care poţi îmbunătăţi comportamentul copilului tău

Cea mai simplă metodă prin care poţi îmbunătăţi comportamentul copilului tău
Publicat: 17.10.2012
Mai multe studii au arătat că, indiferent de vârstă, persoanele care dorm suficient de mult prezintă numeroase îmbunătăţiri ale indicatorilor de sănătate. Acum, o nouă cercetare demonstrează că pe măsură ce dorm mai mult, copiii prezintă îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte comportamentul.

În cercetarea publicată în jurnalul Pediatrics, se arată că profesorii au observat o îmbunătăţire a nivelului de atenţie şi a comportamentului copiilor care au dormit cu doar 27 de minute mai mult decât de obicei.

Studiul coordonat de Reut Gruber, directorul laboratorului dedicat somnului din cadrul Universităţii McGill, a fost efectuat pe 33 de copii. Participanţii, ce aveau vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, au fost împărţiţi aleatoriu în două grupuri. Copiii din primul grup au dormit timp de 5 zile cu o oră mai puţin decât în mod normal, iar cei din cel de-al doilea grup cu o oră în plus. Toţi participanţii au purtat câte un actigraf – un dispozitiv special, similar unui ceas, ce le înregistra somnul.

Studiul a arătat că copiii din cel de-al doilea grup au dormit, în medie, cu 27 de minute mai mult decât de obicei, pe când cei din primul grup au dormit cu 54 de minute mai puţin. 

Cercetătorii le-au solicitat profesorilor să noteze comportamentul fiecărui copil, printre categoriile evaluate de cadrele didactice numărându-se impulsivitatea, starea de agitaţie şi abilităţile emoţionale. Profesorii au relatat că elevii care au dormit mai mult au prezentat îmbunătăţiri în toate aspectele comportamentului.

Gruber afirmă că somnul copiilor poate fi deranjat din mai multe cauze, printre acestea numărându-se temele pentru şcoală, jocurile video, televizorul sau folosirea telefonului mobil pentru a comunica cu prietenii.

Specialistul oferă mai multe recomandări părinţilor:

  • să limiteze accesul la dispozitive electronice cu jumătate de oră înainte de ora de culcare
  • să respecte aceeaşi oră de culcare şi de trezire, chiar şi în weekend
  • să dea un exemplu bun copiilor lor, culcându-se la o oră rezonabilă

Conform experţilor în somn de Centrul Naţional de Pediatrie din SUA, studiul coordonat de profesorul Gruber oferă noi dovezi care atestă importanţa somnului.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase