Home » D:News » Traficul naval din China omoară din ce în ce mai mulţi delfini de apă dulce, o specie rară

Traficul naval din China omoară din ce în ce mai mulţi delfini de apă dulce, o specie rară

Traficul naval din China omoară din ce în ce mai mulţi delfini de apă dulce, o specie rară
Publicat: 28.12.2012
Un studiu realizat pe delfinii din cel mai lung fluviu din China subliniază că această populaţie numără din ce în ce mai puţini membri, ca urmare a creşterii traficului naval.

Oamenii de ştiinţă au petrecut 44 de zile urmărind delfinii de-a lungul fluviului Yangtze, pe o distanţă de 6.000 de kilometri. În ultimul timp, aceste animale au fost afectate de degradarea mediului, iar rapoartele WWF estimează că specia ar putea dispărea în următorii 15 ani, dacă nu se iau măsuri. 

Studiul, care a început în luna noiembrie, este este cea mai cuprinzătoare analiză realizată asupra acestei specii, după cel realizat în 2006. Atunci, o expediţie similară a descoperit doar 1.800 de exemplare de delfini. 

După ce au folosit sonare pentru a urmări delfinii, concluzia specialiştilor a fost că, spre deosebire de acum 6 ani, când 177 de exemplare călătoreau cei 3.400 de kilometri dintre Yichang şi Shangha, astăzi doar 91 de delfini mai fac asta. 

Din ce în ce mai puţine exemplare de delfini se mai regăsesc în Yangtze, majoritatea trăind în grupuri de câte 3-5 indivizi în zona porturilor. 

„Analiza iniţială a indicat că acest fenomen se produce deoarece în porturi există mai multe resurse alimentare. Totuşi, în astfel de arii traficul este foarte intens, ceea ce poate lansa o ameninţare uriaşă la adresa acestor animale ”a declarat dr. Wang Kexiong. 

În general, moartea acestor animale a fost cauzată de accidente în timpul pescuitului dar şi de o majoră degradare a fluviului şi a resurselor alimentare. 

Sursa: AFP

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase