Home » D:News » Pastila-minune pe bază de roşii poate trata şi preveni o gamă largă de boli letale

Pastila-minune pe bază de roşii poate trata şi preveni o gamă largă de boli letale

Pastila-minune pe bază de roşii poate trata şi preveni o gamă largă de boli letale
Publicat: 08.01.2013
Nimănui nu i-ar plăcea să consume zilnic aproape 3 kilograme de roşii pe zi. Tocmai de aceea, oamenii de ştiinţă au creat o pastilă care conţine o cantitate de licopen egală cu cea pe care am putea-o obţine consumând zilnic 3 kilograme de roşii şi care are capacitatea de a preveni atacurile cerebrale şi cele de cord.

Licopenul este substanţa naturală care dă culoarea roşie tomatelor şi despre care oamenii de ştiinţă susţin că distruge depozitele de grăsime din artere. 

Un studiu realizat de Universitatea Cambridge a constatat că, în rândul pacienţilor care cu probleme cardiace preexistente, această pastilă creşte fluxul sangvin şi îmbunătăţeşte starea pereţilor interiori ai vaselor de sânge. De asemenea, pastila poate creşte nivelul de flexibilitatea al arterelor cu 50%. 

Oamenii de ştiinţă consideră că acest tratament ar putea limita daunele create de bolile de inimă, salvând astfel vieţile a mii de oameni. Mai mult, specialiştii speră ca pastilele în cauză să vină în ajutorul pacienţilor care suferă de artrită,  diabet şi chiar cancer. 

Studii anterioare au demonstrat că dietele mediteraneene, bogate în tomate, peşte, legume, alune şi ulei de măsline poate reduce semnificativ nivelul de colesterol ajutând la prevenirea bolilor cardiovasculare. 

Rezultatele preliminarii, după 2 luni de studii clinice în care pastila a fost administrată zilnic unui număr de 36 de pacienţi bolnavi de inimă şi alţi 36 de indivizi clinic sănătoşi, cu o vârstă medie de 67 de ani, au înregistrat o îmbunătăţire a funcţiei endoteliului (stratul de celule care înveleşte vasele de sânge). De asemenea, s-a observat şi o creştere a sensibilităţii la oxidul de azot, gazul care declanşează dilatarea arterelor ca răspuns la exerciţii. 

Specialiştii au declarat că deşi studiul este abia la începu, rezultatele sunt mai bune cât se aşteptau. Ei plănuiesc să realizeze mai multe studii în speranţa de a dezvolta acest medicament pentru suferinzii de boli cardiace, ca o alternativă la statine, medicamente care scad colesterolul. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase