Home » D:News » Cum a fost construit cel mai mare vas din lume, un gigant de 400 de metri? Un clip time-lapse oferă răspunsul (VIDEO)

Cum a fost construit cel mai mare vas din lume, un gigant de 400 de metri? Un clip time-lapse oferă răspunsul (VIDEO)

Cum a fost construit cel mai mare vas din lume, un gigant de 400 de metri? Un clip time-lapse oferă răspunsul (VIDEO)
Publicat: 21.03.2013
Maersk, compania daneză ce deţine titlul de „cea mai mare companie de transport naval”, lucrează la realizarea celui mai mare vas din istorie.

Navele din clasa „Triple-E” vor fi cele mai mari nave din lume, măsurând 400 de metri în lungime şi 59 de metri în lăţime. Numele „Triple E” vine de la eficienţă energetică, perfornanţă de mediu („environment” în limba engleză) şi de la economiile de scară.

Vasul de transport va avea o capacitate de peste 18.000 de containere, reducând cu 20%-30% costul transportului unui container din Asia în Europa faţă de celelalte vase ce transportă cargo pe această rută.

Pentru a documenta modul în care este realizat cel mai mare vas din istorie, danezii de la Maersk au permis televiziunii Discovery să filmeze  un documentar. Televiziunea americană va difuza un serial format din 6 episoade ce vor arăta cum a fost proiectată, construită şi lansată cea mai mare navă din istorie.

Pentru a promova documentarul, Discovery a realizat un clip video time-lapse ce arată cum a fost construit acest vas gigantic:

Nava va călători din Shanghai, China până în Olanda în doar 23 de zile.

Iată clipul de prezentare al vasului din clasa Triple-E:

Sursa: World’s Largest Ship

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase