Home » D:News » Se atrag, oare, contrariile? Un studiu efectuat pe mii de cupluri oferă un răspuns definitiv la această întrebare

Se atrag, oare, contrariile? Un studiu efectuat pe mii de cupluri oferă un răspuns definitiv la această întrebare

Se atrag, oare, contrariile? Un studiu efectuat pe mii de cupluri oferă un răspuns definitiv la această întrebare
Publicat: 16.12.2013
Partenerii cu personalităţi asemănătoare se pot înţelege mult mai bine, astfel că relaţia lor de cuplu ar fi una lungă şi armonioasă, se arată într-un studiu recent, care contrazice teoria conform căreia contrariile se atrag, informează dailymail.co.uk.

Unii oameni sunt de părere că persoanele opuse se atrag, dar noile cercetări arată contrariul.

Potrivit unei analize realizate de eHarmony’s Compatibility Matching System, asemănările dintre persoane reprezintă de fapt cheia unei relaţii de lungă durată, chiar dacă cele cu personalităţi opuse ar putea fi atrase unele de altele la început.

Un studiu realizat pe mii de cupluri a analizat caracteristicile care au condus la relaţii de succes şi a arătat că, în timp ce oamenii cu personalităţi opuse se simt atrase unele de altele la început, în cele din urmă „se atacă”.

Potrivit cercetării, persoanele opuse „se atrag pentru o scurtă perioadă”, pentru că găsesc intrigante şi interesante diferenţele dintre ele. Dar, în cele din urmă, aceste diferenţe intervin în relaţia lor, ducând la frustrări şi animozităţi.

De exemplu, studiul arată că o persoană docilă ar putea fi atrasă de cineva care are un caracter dominant, dar ar fi mult mai bine dacă două persoane cu caractere dominante ar forma un cuplu. Deşi s-ar putea certa ocazional, vor face acest lucru de pe o poziţie de egalitate şi astfel relaţia lor ar fi mai sănătoasă.

În aceeaşi măsură, o persoană introvertită ar putea fi atrasă de o persoană extrovertită, deoarece încrederea pe care o are un extrovertit reprezintă primii paşi ai unei relaţii mai puţin stresante pentru un introvertit. În cele din urmă, caracteristicile diferite ale cuplului – de exemplu, faptul că extrovertiţii fac parte din grupuri mari, în timp ce introvertiţii se simt mai bine în grupurile mici – pot crea tensiuni în relaţia dintre celor doi.

Astfel, decât să intre într-o relaţie cu o persoană care are trăsături de caracter diferite, oamenii singuri ar trebui să caute compatibilitatea, dacă vor ca relaţia să dureze, concluzionează această cercetare.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase