Home » D:News » Legătura dintre numărul de SMS-uri trimise şi viaţa sexuală a adolescenţilor. Ce au aflat cercetătorii?

Legătura dintre numărul de SMS-uri trimise şi viaţa sexuală a adolescenţilor. Ce au aflat cercetătorii?

Legătura dintre numărul de SMS-uri trimise şi viaţa sexuală a adolescenţilor. Ce au aflat cercetătorii?
Publicat: 02.07.2014
Cercetătorii americani au realizat primul studiu despre comportamentul sexual riscant şi sexting, adică trimiterea de poze şi mesaje text explicite, cu conotaţie sexuală.

Potrivit studiului, la care au participat 1.300 de elevi de liceu din Los Angeles, cu vârsta între 10 şi 15 ani, cei care trimiteau mai mult de 100 de mesaje zilnic erau mai predispuşi să-şi înceapă viaţa sexuală.

De asemenea, adolescenţii care apelau la sexting erau de 6 ori mai predispuşi să devină activi sexual, spun cercetătorii de la Universitatea California de Sud din Los Angeles.

Eric Rice, coordonatorul studiului, spune că legătura între numărul mare de mesaje trimise şi comportamentul sexual riscant este evidentă.

Rice precizează că trimiterea de mesaje explicite sau poze nud nu este riscantă prin natura ei, dar poate împinge tinerii să devină activi sexual mult mai devreme.

Totuşi, adolescenţii sunt foarte reţinuţi când trebuie să recunoască folosirea de mesaje explicite. Doar 5% dintre elevii chestionaţi au declarat că au recurs la această metodă de flirt, în timp de 20% au recunoscut că au primit poze sau mesaje de acest fel.

Dar cei care au admis acest comportament erau de cele mai multe ori deja activi sexual.

Există însă problema recunoaşterii acestui comportament, studiul fiind bazat doar pe declaraţiile elevilor, care pot să nu fie adevărate.

Rezultatul studiului a fost publicat în revista Pediatrics.

Sursa: CBS News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase