Home » D:News » Adevărul despre suplimentele cu testosteron. Mituri desfiinţate de ştiinţă

Adevărul despre suplimentele cu testosteron. Mituri desfiinţate de ştiinţă

Publicat: 08.07.2014
Adevărul despre suplimentele cu testosteron. Mituri desfiinţate de ştiinţă
Începând cu anul 2000, suplimentele care conţin testosteron au devenit foarte populare, fiind considerate un remediu pentru o gamă largă de afecţiuni: disfuncţii erectile, eliminarea grăsimii sau prevenirea îmbătrânirii.

Între 2000-2011, aceste suplimente au fost recomandate exagerat de mult în Statele Unite, în anul 2011 ajungându-se la peste 5 milioane de reţete prescrise.

În alte ţări consumul de suplimente cu testosteron este de asemenea în creştere, iar publicaţia New Scientist a decis să clarifice anumite mituri legate de aceste produse.

Primul mit se referă la modul în care aceste suplimente pot îmbunătăţi viaţa sexuală. În realitate, produsele de acest fel au doar un efect moderat în creşterea libidoului şi absolut niciun efect în cazul disfuncţiei erectile.

În plus, un plasture cu testrosteron conceput pentru femei a fost respins în anul 2004 de autorităţile medicale din Statele Unite, pentru că nu avea ca efect creşterea libidoului (cum susţinea producătorul) şi prezenta un risc cardiovascular destul de mare.

Al doilea mit prezintă testosteronul drept un hormon care poate combate oboseala. Studiile realizate în acest sens nu au dovedit vreo legătură între oboseală, anemie şi un nivel scăzut de testrosteron.

Desigur, mulţi bărbaţi consumă aceste suplimente din dorinţa de a deveni mai puternici, mai musculoşi. Studiile recente au demonstrat că produsele cu testrosteron cresc puţin masa musculară şi reduc grăsimea cu aproximativ 2 kg, dar în general acest hormon nu duce la o schimbare a greutăţii corporale.

De asemenea, există teoria conform căreia produsele cu testosteron cresc performanţele sportive. Studiile au demonstrat însă că efectele sunt foarte slabe, fiind limitate la o mai bună oxigenare a sângelui, care ajută doar la o uşoară creştere a forţei în braţe.

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase