Prima pagină D:News

O pereche de „ghete spaţiale”, lansată la a 45-a aniversare a primei aselenizări cu echipaj uman

Madalina Cerban 07.19.2014 | ● Vizualizări: 66
Buzz Aldrin în „ghetele spaţiale”     (Foto: GE) + zoom
Galerie foto (6)

Cea de-a 45-a aniversare a primei aselenizări cu echipaj uman va fi sărbătorită prin lansarea, pe 20 iulie, a unei ediţii limitate de ghete spaţiale, denumite "The Missions".

Pe 20 iulie 1969, modulul lunar al misiunii Apollo 11 a atins suprafaţa Lunii, avându-i la bord pe astronauţii Neil A. Armstrong şi Edwin E. "Buzz" Aldrin Jr.

În următoarele şase ore, cei doi au verificat sistemele modulului, au luat masa formată din patru cuburi de şuncă, trei biscuiţi cu zahăr, piersici, suc de ananas şi grepfrut şi cafea şi s-au odihnit. Apoi, la ora 10:39:33 EDT, Neil Armstrong a deschis trapa, a coborât pe scara modulului şi a rostit în cască una dintre cele mai celebre fraze din istorie: "Un pas mic pentru un om, un salt uriaş pentru omenire".Astronautul american a făcut saltul purtând ghete realizate dintr-un cauciuc special cu silicon dezvoltat de General Electric (GE), compania care a asigurat şi alte tehnologii pentru misiunile Apollo.

Astfel, General Electric, o companie de ştiinţă şi inginerie a materialelor, a hotărât să sărbătorească cea de-a 45-a aniversare a primei aselenizări cu echipaj uman prin lansarea unei ediţii limitate a ghetei spaţiale, denumite "The Missions" ("Misiunile"). GE l-a invitat pe Buzz Aldrin să preia miercuri contul SnapChat al GE şi să vorbească cu internauţi din lumea întreagă despre călătoria sa până pe Lună şi înapoi.

Pentru a realiza această pereche de ghete, GE a colaborat cu producătorul de pantofi Android Homme şi site-ul JackThreads. Ghetele au anumite părţi confecţionate din fibră de carbon uşoară, un material folosit la piesele de motoare de avion şi sunt acoperite cu un înveliş hidrofob similar materialelor care împiedică formarea gheţii pe paletele turbinelor eoliene.

Această ediţie limitată de ghete spaţiale va fi pusă în vânzare pe site-ul JackThreads.com duminică, 20 iulie, la 16:18, ora la care modulul lunar al misiunii Apollo 11 a ajuns pe Lună. Vor fi vândute numai 100 de perechi de ghete, la preţul de 196,90 de dolari, pentru a marca această aniversare.

Surse: Mediafax, GE Reports