Home » D:News » Poate o aventură de o noapte să devină o relaţie serioasă? Cercetătorii au un răspuns neaşteptat

Poate o aventură de o noapte să devină o relaţie serioasă? Cercetătorii au un răspuns neaşteptat

Poate o aventură de o noapte să devină o relaţie serioasă? Cercetătorii au un răspuns neaşteptat
Publicat: 21.08.2014
Deşi pare greu de crezut, de multe ori o relaţie începută cu o simplă aventură de o noapte poate deveni ceva foarte serios, cei doi putând ajunge chiar în faţa altarului.

Cercetătorii de la Universitatea Virginia din Charlottesville au realizat un studiu amplu, intitulat National Marriage Project.

Astfel, ei au aflat că 32% dintre subiecţii intervievaţi au avut o relaţie începută ca o simplă aventură, dar au ajuns să se căsătorească cu persoana aceea.

Totuşi, potrivit Galenei Rhodes, psiholog la Universitatea din Denver, în cazul căsniciilor începute cu o aventură de o noapte calitatea relaţiei este perceptută ca fiind mai proastă.

De cele mai multe ori, o aventură, la fel ca o simplă întâlnire, se termină aici, nu merge mai departe.

Spre deosebire de o relaţie, care presupune cunoaşterea persoanei înainte de a face sex, aventura începe cu sex şi poate continua cu o relaţie.

La studiu au luat parte persoane cu vârsta între 18 şi 34 de ani, care au fost urmărite timp de 5 ani. Dintr-un eşantion de 1,294 de participanţi, doar 418 s-au căsătorit, devenind astfel grupul de studiu.

Studiul a mai arătat că nunţile la care vin mai mulţi invitaţi par să fie un indiciu că mirii vor avea o căsnicie mai fericită.

Astfel, în cazul nunţilor cu mai puţin de 50 de invitaţi, 31% dintre cupluri au declarat că sunt fericite.

În cazul nunţilor cu peste 150 de invitaţi, procentul a crescut la 47%.

Totuşi, psihologul John Gottman, de la Universitatea Washington, spune că acesta nu poate fi un indiciu corect al fericirii cuplului. Multe persoane aleg special o nuntă restrânsă, la care să vină doar prietenii apropiaţi.

Surse: USA Today, University of Virginia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase