Prima pagină D:News

Ce trebuie să faceţi ca să aveţi o căsnicie fericită? Multe cupluri neglijează complet acest aspect

Roxana Ruscior 08.29.2014 | ● Vizualizări: 301
Ce trebuie să faceţi ca să aveţi o căsnicie fericită? Multe cupluri neglijează complet acest aspect     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Cuplurile care iau decizi ferme privind relaţia lor şi nu se lasă „duşi de val” vor avea căsnicii mult mai fericite, spune cercetătoarea Galena Rhoades, de la Universitatea din Denver.

Potrivit unui studiu coordonat de ea, multe cupluri evită să ia decizii şi relaţia lor evoluează mai mult din inerţie decât pentru că aşa îşi doresc cei doi.

De exemplu, unii parteneri se mută împreună pentru că unul din ei nu mai are bani de chirie, nu pentru că ar fi discutat de la început acest subiect şi pentru că vor cu adevărat să stea împreună.

Cuplurile care discută despre relaţia lor şi iau decizii ferme pentru a o duce mai departe vor avea un mariaj mai fericit, spune ea.

În cadrul studiului au fost monitorizaţi 1,294 de tineri cu vârsta între 18 şi 34, care au fost urmăriţi începând cu anul 2007.

Acum, 418 dintre aceştia s-au căsătorit şi reprezintă eşantionul de studiu pentru Galena, care a urmărit deciziile luate de ei înainte şi după căsătorie, dar şi satisfacţie lor în căsnicie.

Cercetătorii au aflat de asemenea că 23% dintre subiecţi nu mai avuseseră un alt partener sexual în afară de actualul soţ, iar aceştia erau mai fericiţi în căsnicie decât cei care avuseseră mai mulţi parteneri anterior.

Totodată, cuplurile care au plănuit în detaliu nunta şi avut mulţi invitaţi se declarau mai fericiţi în căsnicie.

La fel, cei care au decis să se mute împreună în urma unei discuţii erau mai satisfăcuţi de relaţia lor decât cei care au făcut acest pas în alte condiţii.

Stanley precizează că într-un cuplu deciziile importante trebuie luate raţional, intenţionat, nu lăsate la voia întâmplării.

Sursa: New York Times