Home » D:News » „Lăsaţi planeta Marte, ar trebui să trăim pe Lună”, spune astronautul „superstar” Chris Hadfield

„Lăsaţi planeta Marte, ar trebui să trăim pe Lună”, spune astronautul „superstar” Chris Hadfield

„Lăsaţi planeta Marte, ar trebui să trăim pe Lună”, spune astronautul „superstar” Chris Hadfield
Publicat: 18.10.2014
NASA nu face un secret din planurile sale de a trimite oameni pe Marte peste două decenii. Dar, după opinia reputatului astronaut canadian Chris Hadfield, fost comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale, ar trebui să luăm în considerare Luna, înainte de ne gândi să mergem spre Planeta Roşie, deoarece nu avem deocamdată posibilitatea de a întreprinde o călătorie sigură spre Marte.

Logic vorbind, următoare destinaţie spaţială ar trebui să fie Luna, aflată la o depărtare de doar trei zile de drum, crede Chris Hadfield. Canadianul s-a pensionat recent din carierea de astronaut, în cursul căreia a avut realizări remarcabile; printre altele, a fost la comanda Staţiei Spaţiale Internaţionale şi a devenit celebru prin excelentele sale abilităţi de comunicare, popularizând misiunile SSI graţie competenţei sale în utilizarea reţelelor de socializare, dar şi talentului său muzical

Deşi publicul manifestă un mare interes faţă de ideea călătoriei spre Marte, nu avem tehnologiile necesare pentru o călătorie sigură şi accesibilă. Multe aspecte ale unei misiuni pe Marte ar fi deosebit de dificile, inclusiv comunicarea cu Pământul.

De călătoria spre Marte ne-ar putea despărţi decenii, crede Chris Hadfield; am putea trăi pe staţia spaţială timp de 10-15 ani, apoi pe Lună timp de câteva generaţii şi abia apoi pe Marte. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase