Home » D:News » Sexul şi învăţarea de limbi străine activează aceeaşi regiune cerebrală (FOTO)

Sexul şi învăţarea de limbi străine activează aceeaşi regiune cerebrală (FOTO)

Publicat: 27.10.2014
Un studiu recent arată că învăţarea de limbi străine stimulează aceeaşi parte a creierului ca sexul şi consumul de dulciuri. Este vorba de regiunea numită striatum-ul ventral.

Acesta este centrul reponsabil cu simţirea plăcerii, care este activat în timpul sexului, al consumului de dulciuri, de droguri sau în cazul jocurilor de noroc.

Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Bellvitge Biomedical din Balcelona şi de la Universitatea Otto von Guericke din Germania au ajuns la această concluzia după ce au realizat un studiu pe 36 de adulţi.

Voluntarii au luat parte la simularea unor jocuri de noroc şi la teste de limbaj. Scanarea a demonstrat că ambele activităţi stimulau o singură zonă din creier: striatum-ul ventral, considerat centrul plăcerii.

Scanarea arată că jocurile de noroc şi învăţarea limbajului activează aceeaşi zonă cerebrală    Scanarea arată că jocurile de noroc şi învăţarea limbajului activează aceeaşi zonă cerebrală

De asemenea, persoanele care învăţau mai repede noi cuvinte aveau o cantitate mai mare de mielină în creier.

Pablo Ripolles, de la Institutul Bellvitge Biomedical, spune că studiul a vrut să arate modul în care învăţarea limbajului stimulează mecanismul recompensei şi cel motivaţional.

Legătura dintre învăţarea limbajului şi plăcere poate explică de ce oamenii vor să înveţe şi când sunt adulţi cuvinte noi şi diferite tehnici de comunicare.

Practic, acesta este mecanismul care a dus la dezvoltarea limbajului uman, din punctul de vedere al evoluţiei.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase