Home » D:News » Femeile care au o inteligenţă emoţională superioară tind să comită mai multe infracţiuni

Femeile care au o inteligenţă emoţională superioară tind să comită mai multe infracţiuni

Publicat: 06.11.2014
Femeile care au o inteligenţă emoţională superioară tind să comită mai multe infracţiuni
Inteligenţa emoţională este abilitatea unei persoane de a observa emoţiile altor oameni, de a le identifica şi de a folosi aceste informaţii pentru a determina un comportament şi un tip de gândire.

În urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Plymouth, experţii au observat că femeile tinere care au o inteligenţă emoţională superioară tind să comită mai multe delicte.

Ei au chestionat 96 de studenţi, evaluând inteligenţa lor emoţională şi comportamentul acestora.

Cercetătorii se aşteptau ca persoanele cu inteligenţă emoţională superioară şi cu o înclinaţie spre căutarea de senzaţii tari să comită mai puţine infracţiuni decât cei care nu aveau această formă de inteligenţă.

Rezultatul s-a confirmat, dar numai în cazul bărbaţilor. La femei efectul era opus: cu cât aveau o inteligenţă emoţională mai mare, cu atât erau mai dispuse să comită infracţiuni.

Spre deosebire de bărbaţi, femeile nu exteriorizează emoţiile negative, ci tind să le interiorizeze, de aceea ele sunt mai înclinate spre fapte negative mai complexe, cum ar fi excluderea socială a altor persoane sau batjocorirea, hărţuirea lor.

Astfel, aceste tinere tind să aibă un comportament manipulativ, machiavelic, care necesită un grad mare de inteligenţă emoţională, spune cercetătorul Alison Bacon.

De aceea, folosită de persoane care vor să facă rău, această abilitate se poate transforma într-o armă foarte periculoasă, avertizează cercetătorii.

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase