Home » D:News » Detaliul surprinzător observat de paleontologi în fosila unui cal mort acum 47 de milioane de ani

Detaliul surprinzător observat de paleontologi în fosila unui cal mort acum 47 de milioane de ani

Publicat: 11.11.2014
Paleontologii au descoperit ceva inedit după ce au cercetat fosilele unei iepe care a murit acum 47 de milioane de ani, în Darmstadt, Germania.

Iapa era însărcinată, iar fetusul s-a conservat de asemenea foarte bine. Animalul a murit în timp ce se adăpa din apa unui lac, fiind otrăvit de gazele vulcanice emise.

Caii preistorici, Eurohippus messelensism, semânau foarte bine cu specia modernă, dar erau mult mai mici, având dimensiunea unui câine micuţ.

Rămăşiţele iepei fuseseră găsite de o echipă de la Senckenberg Research Institute acum 15 ani, dar abia acum au fost analizate în detaliu, cu ajutorul razelor X.

Dimensiunea unui cal preistoric în comparaţie cu un cal modern    Dimensiunea unui cal preistoric în comparaţie cu un cal modern

În Lacul Messel, unde a fost găsit scheletul, paleontologii au descoperit multe alte fosile bine conservate. Pe fundul apei nu este oxigen, iar animalele moarte s-au păstrat în solul mâlos.

În acest caz, cercetătorii au putut vedea foarte bine şi resturile placentei. Organele interne se descompun, dar bacteriile care le consumă lasă în urmă forma acestora, asemeni unei umbre.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase