Home » D:News » „Cu toţii împreună pentru cartofii prăjiţi!” Ce proiect ambiţios are o ţară europeană în legătură cu acest preparat?

„Cu toţii împreună pentru cartofii prăjiţi!” Ce proiect ambiţios are o ţară europeană în legătură cu acest preparat?

Publicat: 28.11.2014
„Cu toţii împreună pentru cartofii prăjiţi!” Ce proiect ambiţios are o ţară europeană în legătură cu acest preparat?
Autorităţile francofone şi germanofone din Belgia au decis să îşi unească eforturile cu cele ale omologilor lor flamanzi pentru a apăra "cartofii prăjiţi belgieni", pe care doresc să îi înscrie în patrimoniul cultural UNESCO, au anunţat miercuri cele două comunităţi, citate de AFP.

Flandra, regiunea din nordul regatului, unde trăiesc 6 milioane din populaţia de 11 milioane a Belgiei, a înscris de un an pe lista „patrimoniului (ei) imaterial” un preparat care se bucură de o popularitate uriaşă: cartofii prăjiţi în ulei.

Comunitatea Wallonie-Bruxelles, care reprezintă aproximativ 4,5 milioane de francofoni, precum şi micuţa comunitate germanofonă din Belgia, compusă din 70.000 de persoane care vorbesc limba germană în estul ţării, „se pregătesc să facă acelaşi lucru”, a dezvăluit ministrul valon al Agriculturii, René Collin, citat de agenţia de presă Belga.

Acest anunţ a fost făcut cu câteva zile înainte de lansarea celei de-a patra ediţii a „Săptămânii cartofilor prăjiţi”, care se va desfăşura între 1 şi 7 decembrie, pe parcursul căreia „cornete de cartofi prăjiţi” vor fi distribuite gratuit în faţa magazinelor, chioşcurilor şi tonetelor care vând acest produs în regatul belgian.

Site-ul www.semainedelafrite.be îi invită pe belgieni, prin intermediul sloganului „Cu toţii împreună pentru cartofii noştri prăjiţi belgieni!”, să semneze o petiţie pentru ca acest preparat alimentar să fie inclus, alături de gastronomia franceză şi cea mexicană, în rândul specialităţilor culinare clasate de UNESCO şi să intre astfel în istorie.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase