Home » D:News » Gelozia îi afectează diferit pe bărbaţi şi pe femei

Gelozia îi afectează diferit pe bărbaţi şi pe femei

Gelozia îi afectează diferit pe bărbaţi şi pe femei
Publicat: 10.01.2015
Cercetătorii de la Universitatea Chapman din Orange, California, au realizat un amplu studiu, pentru a vedea dacă femeile şi bărbaţii sunt afectaţi diferit de gelozie. Rezultatele sunt impresionante.

La cercetare au luat parte 63.894 de persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta între 18 şi 65 de ani.

Voluntarii au dat informaţii despre viaţa lor personală, apoi au fost rugaţi să spună dacă ar suferi mai mult în cazul în care partenerul de viaţă i-ar înşela făcând sex cu altcineva, sau dacă ar fi mai deranjaţi de implicarea afectivă a partenerului în ală relaţie.

Dintre femeile heterosexuale, 65% au spus că ar suferi dacă partenerul s-ar îndrăgosti de altă femeie, în timp ce bărbaţii heterosexuali ar fi mai deranjaţi de latura sexuală a infidelităţii (54%).

Explicaţia pentru această reacţie diferită stă în evoluţia speciei noastre şi în felul în care fiecare sex a fost programat genetic, pentru a supravieţui.

Astfel, pentru bărbat infidelitatea sexuală poate însemna ca va creşte un copil care nu este al lui, în timp ce pentru o femeie implicarea emoţională a partenerului în altă relaţie poate însemna părăsirea familiei, adică pierderea siguranţei materiale, esenţială pentru creşterea copiilor.

Cel puţin asta se întâmpla în trecut, când nu existau teste de paternitate, iar femeile nu puteau să se întreţină singure, depinzând de ajutorul bărbatului, care le apăra şi le aducea mâncare.

Bărbatul este programat genetic să dorească răspândirea genelor cât mai mult posibil, prin diferite împerecheri, în timp ce femeia este înclinată spre stabilitate, spre siguranţă, ca să se poată ocupa de copii. Iată de ce fiecare sex pune mai mare preţ pe altceva într-o relaţie.

Desigur, şi educaţia are un rol important, pentru că femeile sunt învăţate să pună preţ pe dragoste şi pe familie, în timp ce bărbaţii consideră şi acum că relaţiile numeroase sunt la mare preţ şi se pot mândri cu asta, precizează cercetătorii.

Rezultatul studiului a fost publicat în Archives of Sexual Behavior.

Sursa: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase