Home » D:News » Mirosul care ne face să avem încredere în oameni (VIDEO)

Mirosul care ne face să avem încredere în oameni (VIDEO)

Mirosul care ne face să avem încredere în oameni (VIDEO)
Publicat: 15.01.2015
Un studiu recent susţine că există un anumit miros care ne face să avem mai multă încredere în cei din jurul nostru.

Acest efect îl are mirosul de levănţică. De obicei, acest miros are efecte relaxante, calmante şi ajută şi în caz de insomnii.

Noua descoperire are implicaţii numeroase, putând fi folosită pentru a gestiona situaţii în care încrederea între persoane este esenţială, spune psihologul Roberta Sellaro.

Astfel, dacă un vânzător va mirosi a levănţică, va putea stabili mai uşor o relaţie de negociere cu un client, în favoarea lui, pentru că îi va inspira acestuia mai multă încredere.

Pentru a cerceta efectul acestui miros, experţii de la Universitatea Leiden au folosit un grup de voluntari care au mirosit levănţică şi un grup care a mirosit mentă.

Apoi toţi au luat parte la un joc care presupunea încredere în ceilalţi. Voluntarii care au mirosit levănţică au fost mai dispuşi să dea bani unor parteneri în cadrul jocului, comparativ cu voluntarii care mirosiseră mentă.

Studiul demonstrează că încrederea între persoane se poate schimba în funcţie de anumiţi factori de mediu.

Cercetări anterioare despre aromaterapie au arătat că mirosul de levănţică are un efect benefic asupra stării psihice, conferind o stare de bine.

Uleiul esenţial de levănţică este folosit pentru a trata depresia, anxietatea, insomnia şi oboseala.

Cei care miroseau acest ulei înainte de culcare dormeau mai bine, mai profund, după cum au indicat şi scanările cerebrale realizate de cercetătorii de la Universitatea Wesleyan.

Studiul a fost publicat în Frontiers in Psychology.

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase