Home » D:News » Avantaje şi dezavantaje pentru femeile cu sâni mari. Ce spun cercetătorii?

Avantaje şi dezavantaje pentru femeile cu sâni mari. Ce spun cercetătorii?

Avantaje şi dezavantaje pentru femeile cu sâni mari. Ce spun cercetătorii?
Publicat: 19.01.2015
În ultimii ani, mărimea medie a sânilor a crescut, datorită implanturilor tot mai frecvente şi a obezităţii. Sânii mari pot fi pentru unele femei un lucru cu care se mândresc, sau dimpotrivă. Studiile au arătat că sânii generoşi înseamnă şi avantaje, dar şi probleme.

1. Un studiu recent, comandat de compania de comerţi online Alibaba, a arătat că femeile care au sâni mai mari tind să cheltuiască mai mulţi bani pe haine şi lenjerie intimă.

Astfel, doar 7% dintre femeile care purtau cupa B la sutien au fost considerate mari cheltuitoare, în timp ce în cazul celor care purtau cupa D procentul era de 24%. O explicaţie ar fi că multe femei cu sâni mari au de fapt implant, prin urmare sunt mai bogate şi de aceea îşi permit şi mai multe cheltuieli.

2. Tot la capitolul dezavantaje, femeie cu sâni generoşi riscă mai mult să sufere de tulburări de alimentaţie şi să aibă mai puţin respect de sine. Un studiu publicat în revista Plastic and Reconstructive Surgery arată că aceste probleme apar mai ales la femeile cu sâni asimetrici sau extrem de mari. Deseori, ele se consideră anormale din cauza acestor probleme şi ajung să sufere de tulburări psihice.

3. Deseori, femeile dotate sunt considerate mai puţin inteligente şi uşuratice. Studiile demonstrează însă contrariul: aceste femei au un IQ chiar mai mare comparativ cu femeile care au sâni mai mici. Diferenţa este chiar de 10 pucte, arată un studiu realizat în anul 2011 de cercetătorii de la Universitatea din Chicago.

Rezultate mai bune au avut şi femeile cu sâni de mărime medie, faţă de cele cu sâni mici. Această legătură ar putea fi explicată prin nivelul diferit de hormoni, care determină mărimea sânilor.

4. Un studiu realizat în anul 2012 şi publicat în Archives of Sexual Behavior a arătat că bărbaţii care îşi doresc copii aleg de obicei femei cu sâni mai mari, iar cei care nu vor copii le preferă pe cele cu sâni mici.

Astfel, sânii generoşi sunt un semn că femeia respectivă poate avea copii. Un hormon esenţial pentru fertilitate este de asemenea asociat cu o mărime mai mare a sânilor.

5. Femeile care beau multă cafea (3 ceşti pe zi) vor avea sâni mai mici. Helena Jernstroem, oncolog la Universitatea Lund, spune că jumătate dintre femei au o genă care leagă consumul de cafea de mărimea sânilor. Astfel, aceste femei îşi vor reduce dimensiunea sânilor dacă vor consuma multă cafea, fiecare ceaşcă în plus având un efect evident, spune ea.

6. Un studiu din anul 2007, publicat în Annals of Plastic Surgery, arată o legătură între implanturile mamare şi riscul de sinucidere.

Astfel, femeile care apelează la această procedură medicală sunt de 3 ori mai predispuse la sinucidere, iar riscul creşte în timp. Este posibil ca aceste femei să fi avut dinainte anumite tulburări psihice care să le predispună la sinucidere.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase