Home » D:News » Cumpăraţi legume şi fructe de la supermarket? Cum diminuaţi cantitatea de PESTICIDE care vă intră în corp

Cumpăraţi legume şi fructe de la supermarket? Cum diminuaţi cantitatea de PESTICIDE care vă intră în corp

Cumpăraţi legume şi fructe de la supermarket? Cum diminuaţi cantitatea de PESTICIDE care vă intră în corp
Publicat: 21.07.2015
Pesticidele se găsesc în aproape toate alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Utilizate corect, acestea nu ar trebui să ridice probleme de sănătate, cel puţin nu pe termen scurt.

La nivel european şi naţional există însă norme care reglementează limitele în care pesticidele pot fi folosite.

Unele studii susţin că produsele fitosanitare nu ar trebui să provoace îngrijorări, scrie paradisverde.ro. În general, se consideră că reziduurile de pesticide care rămân în sau pe produsele care ajung în magazine sunt mult sub nivelul legal şi departe de a putea cauza probleme de sănătate.
 
Organismul adună însă în timp o cantitate semnificativă de acumulări de pesticide. E vorba despre efectul picăturii care, în cele din urmă va umple vasul, dacă ceea ce se adună în vas nu se evaporă cumva.
 
Persoanele care nu consumă alimente doar din supermarket, ci şi din grădina proprie, oferă organismului timp să elimine reziduurile de pesticide. Orăşenii sunt sfătuiţi să consume fructe şi legume variate, pentru a evita expunerea îndelungată la un singur pesticid.
 
Toate fructele şi legumele trebuie spălate sub robinet, chiar şi cele bio ori cele care urmează să fie curăţate de coajă. După spălare, produsele trebuie uscate cu un prosop de bucătărie curat ori şerveţele de hârtie.
 
De asemenea, consumatorii nu trebuie să mănânce pielea şi grăsimea din carne, în special cea de pui şi de peşte, pentru că în aceste zone se strâng cele mai multe pesticide.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase