Home » D:News » Adrian Şonka răspunde la întrebarea „Câte stele sunt pe cer?”

Adrian Şonka răspunde la întrebarea „Câte stele sunt pe cer?”

Publicat: 02.10.2015
Adrian Şonka răspunde la întrebarea „Câte stele sunt pe cer?”
Cercetătorul Adrian Şonka, de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Capitală, va prezenta evenimentele de astronomie "Câte stele sunt pe cer?" şi "Călătorie prin Univers", în luna octombrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu.

Evenimentul „Câte stele sunt pe cer?” va avea loc pe 3, 17 şi 31 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Suţu din Bucureşti şi va fi prezentat de Adrian Şonka, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Prezentarea constă în vizualizarea (şi conştientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie şi baze de date cu observaţii astronomice reale. Prezentarea este o proiecţie pe întuneric, însoţită de explicaţii live. Participanţii vor vedea cum arată cerul privit cu ochiul liber şi prin telescop, dar şi o colecţie de obiecte observate până în prezent de astronomi.

De asemenea, evenimentul „Călătorie prin Univers”, prezentat tot de Adrian Şonka, va avea loc pe 10 şi 24 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Suţu.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase