Home » D:News » Cinci obiceiuri ”sănătoase” de evitat

Cinci obiceiuri ”sănătoase” de evitat

Publicat: 25.12.2015
Cinci obiceiuri ”sănătoase” de evitat
Preocuparea constantă a oamenilor cu privire la aspectul fizic şi la sănătate rezultă într-o mulţime de sfaturi de dietă şi tratamente ciudate, care pot deveni foarte populare mai ales dacă sunt încurajate de vedete.

În unele cazuri, un sâmbure de adevăr există, însă în altele sfaturile sunt inutile sau chiar pun sănătatea în pericol.

Vă prezentăm în continuare cinci obiceiuri care au devenit populare şi adevărul ştiinţific din spatele lor.

Argila

Unele vedete afirmă că includerea în dietă a bentonitei, sau a argilei, ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Kendra Kattelmann, nutriţionist şi profesor la South Dakota State University, afirmă că obiceiul de a consuma argilă nu este unul cu adevărat util şi că organismul are deja căile biochimice pentru eliminarea toxinelor. Cu toate că argila conţine fier, nu există dovezi că ar aduce beneficii pentru cel care o consumă.  

Exerciţii prea solicitante

Şedinţele de exerciţii intense pot ajuta la formarea musculaturii şi la arderea grăsimilor, dar există dezavantaje. „Exerciţiile de mare intensitate impun mult stres asupra corpului”, a declarat Stasinos Stavrianeas, profesor la Universitatea Willamette în Salem, Oregon. „Oamenii se aleg cu luxaţii şi entorse şi rupturi”, adaugă el.

Băuturi cu cărbune

Cărbunele activ este utilizat pe scară largă pentru supradoze şi intoxicaţii, dar a început să fie din ce în ce mai des folosit şi ca ingredient în limonade sau alte sucuri.

Este adevărat că acest ingredient poate preveni absorbtia de substanţe toxice din intestin, dar poate face acelaşi lucru şi cu vitaminele, mineralele sau medicamentele. Efectele secundare pot include vărsături, diaree şi blocaj intestinal.

Lapte matern

Adulţii au început să bea lapte matern, susţinând că este benefic pentru imunitate, la fel ca în cazul bebeluşilor, însă valoarea nutriţională pentru adulţi nu este dovedită. Consumul de lapte matern dintr-o sursă necunoscută îl expune pe cel care îl bea la HIV, hepatită şi alte boli virale.

Dieta vârcolac

Fanii dietei ”vârcolac”, printre care se află şi Madonna sau Demi Moore, susţin că postitul şi programarea meselor în funcţie de fazele lunii ajută foarte mult la slăbit. Este adevărat că postitul poate ajuta la pierderea în greutate şi ar putea îmbunătăţi starea de sănătate în numeroase feluri, potrivit unor studii, însă dieta ar trebui aleasă în funcţie de reacţia organismului, nu de poziţia lunii.

Sursa: Tech Insider.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase