Home » D:News » Bărbatul cu un penis de 2,54 cm. Boala care afectează 1 din 125 de bărbaţi – VIDEO

Bărbatul cu un penis de 2,54 cm. Boala care afectează 1 din 125 de bărbaţi – VIDEO

Publicat: 20.12.2015
Bărbatul cu un penis de 2,54 cm. Boala care afectează 1 din 125 de bărbaţi – VIDEO
Steve Baker (un pseudonim) are 62 de ani şi suferă de hipospadias, o afecţiune cu care s-a născut şi care i-a determinat dimensiunea, aspectul şi funcţia penisului.
Bărbatul afirmă că părinţii nu i-au spus niciodată că ar fi fost ceva în neregulă, nici măcar medicii nu l-au atenţionat şi că dacă ar fi ştiut că există un tratament adecvat, nu ar fi trăit o astfel de viaţă plină de chinuri. ”Cred că s-au jenat prea mult ca să-mi vorbească despre asta”, a declarat Steve Baker . 
 
Bărbatul credea că este unicul în lume cu o astfel de condiţie – un penis de 2,54 cm în stare normală şi 10 cm în stare erectilă. Această afecţiune -hipospadias- se întâlneşte, însă, la 1 din 125 de bărbaţi.
 
 
”A fost o mare uşurare pentru mine să aflu că mai sunt oameni care se confruntă cu aceeaşi problemă ca mine şi că nu-s unicul afectat”, afirmă Baker.
 
Hipospadiasul este o boală mult mai comună decât se credea. De obicei se detectează la bebeluşi, iar  tratamentul începe când aceştia au de la 6-12 luni. Hipospadias este o boală în care deschiderea uretrei se aflaă pe partea de dedesubt a penisului, în loc de a fi situată în vârf, cum ar fi normal. Uretra este tubul prin care este transportată urina de la vezica pentru a fi eliminata din corp. Pentru unii bolnavi, urinatul din poziţia în picioare este imposibilă, iar alţii dezvoltă un micropenis de 6 cm în stare erectă. 
 
„Nu există îndoială că acest lucru mi-a afectat încredere în mine şi întreaga mea personalitate din cauza societăţii care conferă atâta importanţă dimensiunii penisurilor la bărbaţi”, explică el.
 
Baker a avut mai multe tentative de schimbare a situaţiei. El a consultat un urolog în Noua Zeelandă, în 1976, care nu a reuşit să diagnosticheze corect hipospadiasul. Medicul, de asemenea, a decis să-i facă circumcizie lui Baker, dar operaţiunea greşita a agravat şi mai mult starea bărbatului.
 
„Am plecat de acolo fără nici un sentiment. Dacă aş fi ştiut că am hipospadias, nu m-aş fi apropiat de acest tip. Nu am înţeles de ce a decis să-mi facă circumcizie, nici nu am putut să-mi exprim nemulţumirea în legătură cu prejudiciul adus. Era prea jenant. Ce-am putut face decât să trăiesc cu asta”, mărturiseşte Baker. 
 
Potrivit experţilor Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia, „este important ca circumcizia să nu aibă loc.” Este nevoie de prepuţ pentru  tratamentul adecvat al hipospadiasului. 
 
 
Steve Baker spune că, în ciuda stării sale şi circumciziei greşite, el a avut o viaţă sexuală normală, a fost căsătorit şi are doi copii.

El a decis să vorbească deschis despre ce înseamnă să ai hipospadias şi pentru a se proteja, totuşi, şi-a atribuit pseudonimul Steve Baker . 

Sursă: First to Know
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase