Home » D:News » Întreaga istorie a Universului într-un infografic interactiv – FOTO

Întreaga istorie a Universului într-un infografic interactiv – FOTO

Publicat: 01.01.2016
Începutul unui an e momentul potrivit pentru a reflecta asupra binelui şi a răului şi disproporţionalităţii relaţiei dintre aceste lucruri care au avut loc în 2015.
Infograficul de mai jos vorbeşte despre întreaga durată de viaţă a Universului, de la momentul Big Bang-ului până la „moartea termică” a tot ce noi ştim şi iubim.
 
Infograficul creat de designerul grafic slovac Martin Vargic despre existenţa Universului acoperă ultimii 13,8 miliarde de ani cosmici şi elucidează apoi evenimente ce pot să apară în următorii 10 miliarde de ani. El a separat toate lucrurile care afectează spaţiul cosmic, Pământul, viaţa şi umanitatea, astfel încât să putem să înţelegem cu uşurinţă ce ni se poate întâmpla să ne lovească cel mai greu la finalul zilelor noastre.
 
Începem cu Big Bang, care a dat naştere Universului acum 13,8 miliarde de ani. Evenimentul a născut şi cea mai veche stea cunoscută din Univers, Metusala, situată la aproximativ 190.1 de ani lumină distanţă de Pământ. Această stea ciudată a cauzat destul de multe probleme pentru astronomi. În trecut, au estimat vârsta stelei la circa 16 miliarde de ani cu mult înainte de naşterea Universului,fapt care nu are nici-un sens.
 
Abia în 2013 oamenii de ştiinţă au fost capabili să reestimeze vârsta stelei Metusala, care este egală cu vârsta Universului. Această ultimă pronunţare în raport cu vârsta stelei a fost posibilă graţie noilor metode de a combina datele cu privire distanţa, luminozitatea, compoziţia şi structura stelei. „Am pune toate aceste ingrediente împreună şi am obţinuţ o vârstă de 14,5 miliarde de ani, cu o incertitudine care face vârsta stelei compatibilă cu vârsta Universului”, a declarat cerectătorul principal Howard Bond, de la Universitatea de Stat din Pennsylvania.
 
Vrei sa ştii când a fost format primul reactor nuclear natural pe Pământ sau cât de demult a apărut cea mai strălucitoare stea de pe cerul nocturn? Acest inforgafic vine cu o mulţime de informaţii pentru cei însetaţi de a-şi potoli curiozitatea.
 
Dacă vă place acest calendar al evenimentelor cosmice, site-ul Vargic vă permite să-l descărcaţi sub forma unei aplicaţii pentru Android şi iOS.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase