Un student a inventat un dispozitiv care îţi poate usca hainele într-un singur minut – FOTO+VIDEO

13 01. 2016, 18:00

Australianul Matthew Corry se afla într-o excursie în Asia, în momentul în care şi-a dat seama că nu mai are haine curate. Trebuia să se gândească la o soluţie: fie să le poarte pe cele ude, fie pe cele murdare.

Dar, în momentul în care a văzut că prietenii săi îşi uscau hainele pe fereastră, el a realizat că şi-ar putea usca hainele mult mai rapid decât o făceau aceştia. Drept rezultat, el a inventat un dispozitiv care usucă rufele într-un singur minut. Invenţia a fost lansată pe platforma Kickstarter, cântăreşte numai 400 de grame şi a fost denumită Dry-Go.

Foto: kickstarter.com

„În timpul excursiilor pe care le-am făcut în Asia, mi-a venit ideea să creez un dispozitiv portabil, care va fi capabil să usuce rufele aproape instantaneu. Am petrecut mai bine de 10 luni, lucrând cu designeri, ingineri şi furnizori, pentru a transpune proiectul în realitate”, a declarat Matthew Corry.

Foto: kickstarter.com

Aparatul foloseşte căldura pentru a usca hainele în doar un minut. Astfel, apa se evaporă din materialul textil, iar hainele se vor usca foarte rapid.

Foto: kickstarter.com

Utilizatorul nu trebuie decât să plaseze hainele între cele două plăci ale aparatului şi să aştepte puţin. Astfel, datorită portabilităţii şi a funcţionării sale în orice spaţiu, dispozitivul este recomandat îndeosebi turiştilor.

Până în acest moment, Matthew Corry a reuşit să strângă 4.565 de dolari, din cei 10.000 necesari pentru a desfăşura proiectul. Totodată, tânărul îşi propune să îmbunătăţească aparatul, pentru a fi capabil să usuce haine în doar 45 de secunde.

Sursa: Mail Online