Home » D:News » Efectul DĂUNĂTOR pe care îl poate produce un mariaj nereuşit. Sunt afectaţi AMBII parteneri

Efectul DĂUNĂTOR pe care îl poate produce un mariaj nereuşit. Sunt afectaţi AMBII parteneri

Publicat: 04.03.2016
Efectul DĂUNĂTOR pe care îl poate produce un mariaj nereuşit. Sunt afectaţi AMBII parteneri
Din câte se pare, principalul „vinovat” de acest efect negativ este sistemul imunitar

Un mariaj nefericit nu numai că nemulţumeşte partenerii, însă le poate afecta şi memoria. Acestea sunt rezultatele unui studiu efectuat în SUA. Cercetarea realizată de experţi de la Universitatea din Ohio confirmă faptul că stresul constant cauzat de partener inflamează neuronii din creier şi afectează memoria.

Principalul „vinovat” de acest efect negativ este sistemul imunitar. În cadrul experimentului efectuat pe şoareci, cercetătorii au constatat că rozătoarele care au suportat în mod constant un „tiran” mai mare şi mai agresiv au fost incapabile să-şi amintească o cale de ieşire dintr-un labirint, deşi anterior reuşiseră.

Animalele de laborator au suferit această „înfrângere socială” în mod regulat, în principal din cauza dominaţiei rozătoarei „alfa”. Scopul experimentului a fost de a imita stresul psihologic cronic resimţit de oameni. Studiul poate oferi noi linii directoare pentru tratamentul persoanelor care au suferit o hărţuire psihică în mod constant.

„Este vorba despre stres cronic, şi nu despre stres pe termen scurt”, a declarat unul dintre cercetătorii participanţi la experiment. În primul studiu de acest gen, în care s-a urmărit stabilirea legăturii dintre memoria pe termen scurt şi stres, în afară de „înfrângerea socială”, la rozătoare au fost observate şi modificări la nivelul creierului. Acestea includ procese inflamatorii provocate de sistemul imunitar ca răspuns la presiunea externă.

Dovada privind reacţia imună o reprezintă prezenţa în creierul rozătoarelor stresate a celulelor sistemului imunitar cunoscute sub numele de macrofage. Acest lucru a permis oamenilor de ştiinţă să stabilească faptul că problemele legate de memoria pe termen scurt sunt cauzate de inflamaţiile provocate de sistemul imunitar.

Sursa: rador.ro

Vă mai recomandăm şi: Poliţiştii au elucidat misterul marinarului MUMIFICAT. Acesta a lăsat în urmă o scrisoare de adio – FOTO

                                Enigmă în Pacifc: Cadavru mumificat, găsit la bordul unui iaht care plutea în derivă în ocean – VIDEO

                               Mii de texte egiptene antice au fost DESCIFRATE. Ce taine ascund vechile fragmente de papirus? – FOTO+VIDEO

                                             

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase