Home » D:News » Matematicienii dezvăluie personajul principal din Game of Thrones. Nu este cine crezi

Matematicienii dezvăluie personajul principal din Game of Thrones. Nu este cine crezi

Publicat: 16.04.2016
Cercetătorii s-au folosit de un algoritm matematic pentru a calcula cine este cel mai important în întreaga poveste.

Potrivit cercetătorilor, personajul cel mai bine conectat cu alte personaje, şi, prin urmare, cel mai influent, este leul mic, dar puternic, Tyrion Lannister.

Andrew J. Beveridge şi Jie Shan, de la Colegiul Macalaster, din Minnesota, au lansat acest rezultat în urma analizei personalejor, folosind ştiinţa de reţea, care analizează modul în care circulă informaţia de la un lucru la altul.

Pentru a face acest lucru, ei au folosit a treia carte din serie: A Storm of Swords şi au identificat fiecare dată când două personaje au apărut la distanţa de 15 cuvinte unul faţă de celălalt. Cu cat mai des aceste nume au apărut împreună, cu atât mai mare era greutatea şi mai puternică legătura dintre cele două personaje.

„Aceasta este o aplicaţie fantezistă a ştiinţei de reţea. Acesta este genul de aplicaţie accesibilă, care arată că este vorba de matematică şi de găsirea şi explicarea modelelor”, a declarat Beveridge .

Dar, conexiunile singure nu pot spune întreaga poveste. Cercetătorii au analizat apoi fiecare personaj, folosind o serie de măsuri diferite, inclusiv PageRank –ul, care este algoritmul utilizat de Google în motorul său de căutare. Acest algoritm sortează caracterele în funcţie de importanţa cu care au fost asociată.  

În cele din urmă, Tyrion s-a poziţionat pe primul loc în toate categoriile cu excepţia uneia, ceea ce l-a făcut personajul principal din Game of Thrones.

Pe locul al doilea s-a poziţionat Jon Snow, care poate fi sau nu în viaţă ca şef al Rondului de Noapte. El a fost, de asemenea, singurul care l-a învins Tyrion în categoria „betweenness”, care evaluează influenţa unui personaj asupra diferitelor grupuri. Al treilea personaj cel mai influent a fost Stark Sansa.

În timp ce este distractiv să se aplice matematica la unul dintre cele mai vizionate seriale, există, de asemenea, o mulţime de aplicaţii practice ale acestui tip de cercetare. Spre exemplu, pentru a ajuta agenţiile de securitate şi de poliţie la studierea reţelelor teroriste.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase