Home » D:News » Ce sucuri ne ajută în timpul caniculei

Ce sucuri ne ajută în timpul caniculei

Publicat: 25.06.2016
Sucurile naturale sunt bogate în calciu şi potasiu, dar ne pot fi de folos şi în tratarea anumitor afecţiuni dermatologice.

Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi autoarea cărţii “Sănătate la pahar” recomandă două sucuri naturale presate la rece, ideale pentru vară: sucul de ştevie şi mere şi sucul de morcov, apio şi ghimbir.

Pentru prepararea sucului de morcov, apio si ghimbir sunt necesari 4 morcovi, 3 tije de apio şi 1-2 cm de rădăcină de ghimbir. Este un suc gustos, care poate fi băut dimineaţa, în loc de micul dejun. Cei care vor să scape de kilogramele în plus vor găsi în ghimbir  un aliat perfect. În plus, sucul de ţelină apio are un conţinut bogat în calciu şi potasiu, iar morcovul are proprietăţi detoxifiante, curăţă fluxul sanguin, vindecă acneea şi tratează problemele dermatologice comune”, spune Anca Alungulesei.

Pentru sucul natural presat la rece din ştevie şi mere sunt necesare două legături de ştevie şi două mere: Stevia este o plantă minune, pentru că ne ajută să eliminăm excesul de lichid din organism, ne scapă de oboseală şi ajută la detoxifierea organismului. În plus, vitamina C (cu puternic efect antioxidant, „vitamina antiimbătrânire) şi sărurile minerale conţinute de stevie (magneziu, calciu, fier şi zinc, printre altele) o fac indispensabilă femeilor preocupate de sănătatea şi frumuseţea lor”, explică expertul în nutriţie şi alimentaţie raw-vegană Anca AlunguleseiMerele „conţin un flavonoid care nu se mai găseşte în niciun alt fruct şi care poate proteja femeile ajunse la menopauză de apariţia osteoporozei. De asemenea, merele cresc densitatea osoasă şi întăresc oasele”, adaugă Anca Alungulesei.

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase