Home » D:News » ”Fundul zburător”, cel mai mare avion din lume, a efectuat primele teste în exteriorul hangarului. Au apărut şi primele imagini cu el

”Fundul zburător”, cel mai mare avion din lume, a efectuat primele teste în exteriorul hangarului. Au apărut şi primele imagini cu el

Publicat: 10.08.2016
Cea mai mare aeronavă cunoscută cu denumirea de ,,Fundul Zburător'' a efectuat primul său zbor.

Airalander 10 a costat 25 de milioane de lire şi a fost construit în zece ani. Acesta are o lungime de 92 de metri, în părţile laterale ale acestuia intrând 304.800 metri cubi de heliu. Hibridul, parte avion şi parte dirijabil, a părăsit hangarul din Cardington, Bedfordshire, pentru a efectuat acum trei zile căteva teste la sol înainte de marele zbor, care va avea loc luna aceasta.

Operaţiunea a fost delicată deoarece Airlander a reuşit să părăsească hangarul în cinci minute, dar i-au trebuit 30 de minute pentru a fi remorcat până la locul testelor. Aeronava este cu 15 metri mai mare decât orice avion pentru pasageri existent.

Acesta a primit permisiunea Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei şi a Autorităţii Aviaţiei Civile din Regatul Unit pentru a efectua primul zbor. ,,Săptămâna  trecută am realizat ultimele teste în interior”, a declarat directorul tehnic al proiectului.

Aeronava este creată pentru a rezista în aer timp de cinci zile în timp ce transportă marfă şi pasageri.

Aeronava poartă numele Martha Gwyn, numele soţiei preşedintelui de la Hybrid Air Vehicles.

Spre deosebire de o navă normală, Airlander nu are o structură internă fixă, dar aceasta devine rigidă în momentul umplerii cu heliu. Materialul utilizat pentru carenă a fost proiectat de Warwick Mills şi asamblat de ILC Dover, compania care creează costumele pentru astronauţii de la NASA.

Vehiculul a atras atenţia datorită aspectului său, după publicarea unor poze pe Twitter, mai multe persoane au comparat forma aeronavei cu un fund uman.

Sursa: Mail Online 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase